Каратеки от Варнa с куп медали на Национална купа „Добрич“ (снимки)

11.06.2018 / 16:46 0

Каратисти от Варна взеха куп медали на турнира по карате киокушин Национална купа "Добрич" за деца до 8 и до 10 г. На татамито излязоха близо 200 участници от 22 клуба от цялата страна.

Борислава Димитрова от ТИМ (Варна) стана шампионка, след като в много оспорвана финална среща победи с ипон. Другият представител на клуба Филип Николов се класира на пето място след една победа и една загуба (редовно време и продължение). Макар и да не спечели отличие, Филип показа голям прогрес и се би сърцато.

Другият варненски клуб – „Нихонто“, на сенсей Захари Дамянов (старши треньор на националния ни отбор) също се представи блестящо. Мартин Точков завоюва сребро, а Борис Наумов – бронз, при деца до 8 години!

Една суха статистика, но какво се крие зад нея?

Изключителен варнески дух за победа, дори и в най-малките, Огромна любов към карате киокушин! Изключителен респект и уважение към абсолютния световен шампион Захари Дамянов, не само от състезатели, но и от техните родители!

Питате се какво толкова им дава карате? Освен здраве, сила,  търпение и уважение, карате е ПРИЯТЕЛСТВО!

 

За пореден път Сенсей Дамянов награди своите малки каратеки с пикник.

Мислите ли, че този дух, който възпитава шампиона в малките каратеки, ще бъде сломен? Мислите ли, че  тези малчугани, които са готови на всичко за своя кумир и идол, ще донесат нещо по-малко от медал във Варна? Ние смятаме, че тепърва ни очакват още повече медали и отличия в полза на карате културата в морската столица!

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама