Караянчева от ГЕРБ изригна срещу Радев: Той не може да ви вдигне пенсията! Топва си крака в...

28.10.2018 / 12:24 19

Интересен коментар, касаещ държавния глава по принцип, направи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде 24 часа. Ето какво написа тя току-що във фейсбук:

От началото на демократичните промени у нас България има петима законно избрани президенти. Една от особеностите на Конституцията ни е, че президентът се избира от всички граждани, а в същото време властта му е по-скоро церемониална. Сигурно в един момент на избрания това започва да му звучи несправедливо. Затова периодически посоченият от суверена държавен глава топва крака в басейна, наречен „Дайте да разширим президентските правомощия“, и размърдва пръсти, за да провери как ще се приемат трептенията, предизвикани от действията му. Досега не са се приемали добре, но това, естествено, не е закон, издялан върху камък – настроенията се променят понякога. Друго се питам. Дали някой от президентите, опипвали почвата за президентска република, са се запитвали дали щяха изобщо да бъдат избрани, ако въпросът пред суверена беше формулиран така: „Кой да управлява страната?“. Защото сега на всички ни е ясно – на всеки пет години гласуваме за фигура, която „олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения“. Изискванията на суверена по този въпрос са едни. По въпроса за управлението – различни. Разбира се, винаги се намира някой недопрочел, който чака на президента да му вдигне пенсията или да разследва кемтрейлса. Но мнозинството български граждани са наясно на кого каква роля отреждат. Та като стане дума как българската политическа класа се е провалила и затова отнякъде е готов да се спусне спасител, чиито сътрудници са прочели книгата „Защо нациите се провалят“…

#Неподценявайтесуверена


/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
4
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 113641 | Одобрение: 6096
12321.....Aми тя Илияна е известна във ВМЕИ-Варна.......Пред вратата и винаги има опашка......Отзад, 3 кинта.....Свирка 2 кинта на промоция.......Отпред се пази за мъжа си.......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
13
4
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
А пък ГРОБ не иска.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама