Караянчева заговори за голямо зло, което ходи из България и отсече: Убитите Дарина и Никол са последните, които са чули...

08.11.2018 / 15:29 3

Строг и категоричен НК, вземащ предвид случаите на домашно насилие, ще даде ясен сигнал към жертвите, безучастните свидетели и извергите сред нас, че подобни престъпения няма да остават ненаказани. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време заседанието на Правна комисия, на което представи мотивите на промените в Наказателния кодекс, свързани с предоставяне на всеобхватна и широка защита на жените и децата – жертви на домашно насилие и всички форми на агресия срещу тях, предаде агенция „Фокус“. 
„Моето изказване може да бъде малко по-емоционално и драматично, но аз казах, че борбата с домашното насилие ще бъде моя кауза и смятам наистина да е така. Едно зло ходи из България и то присъства почти всекидневно в новините. То присъства с обезкуражаваща честота във всекидневието ни. Това е насилието над деца и жени. По официални данни една четвърт от жените са жертва на такова насилие. Тези предложения, които ще направим не изключват и мъжете. Като вземем предвид, че домашното насилие понякога е анонимно, защото то остава в семейството и малтретираните хора се притесняват да го споделят, не ми се мисли, че този процент е по-голям“, каза Караянчева.

По думите й много се е изговорило напоследък за нуждата от разяснителни кампании, за всякакви други средства и превенция срещу престъплението женомразство.

„Отдавна съм загубила илюзиите, че можем с разговори, кръгли маси, фейсбук послания да се борим срещу това зло. „Ще те убия и ще те излежа“ – много жени са чували това нещо и за колко от тях това се е превърнало във фатален край. Засега са Дарина и Никол и те са последните, но не знаем дали няма да има следващи“, допълни председателят на парламента.

Според нея за всяко престъпление трябва да има адекватно наказание. По думите й знанието за адекватно наказание е превенция, а липсващото знание води към епидемия.Националния статистически институт

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Борисов (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вече 30 години, след като свалихме от власт другаря ви Тодор Живков, ние от БКП, превърнахме в детеубийци, любящите съпрузи и бащи, които си обичаха семействата до 89 година, и ще продължавате да се избивате, защото ние ви превърнахме в зверове.
6
3
защо ???????? (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо не се говори открито за издевателствата над мъжете -бащи и съпрузи ,както в къщи така и на работното им място . Сега ще се отвори кутията на пандора и всички кучки ще  се надпреварват да мъстят за щяло и не щяло !!!!!!!!!!!!!
5
5
Браво. (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ами домашното насилие срещу мъже ненаказуемо ли ще остане?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама