Карбовски показа Йорданка, която беше продадена на 13 години

12.10.2019 / 23:34 0

В днешното си предаване "Втори план", журналистът Мартин Карбовски разказа за тежката съдба на Йорданка, която е била продадена от баща си още на 13 години.

Само дни по-късно тя е изведена в чужбина, за да стане джебчийка.

Ето и историята й:

#Me Too е световно движение за защита на жените от насилие.

В историята днес са стъпкани правата на детето, момичето и жената. Това е история, в която младата жена е третирана не като второ качество човек, а като стока, като роб.

Няма много интервюта с джебчийки. Те са тайна секта, от която пропищяват стотици хора на ден у нас и хиляди в Европа. Джебчийката е прекрасна инвестиция - нищожна като първоначален капитал, тя е просто едно малко момиче, което ти носи повече от 2000 евро на ден доход.

Заради "пластмасовите пари" някой ден джебчийките ще изчезнат.

Всички легенди за продажба на жени у нас са верни. На пазара на булки още се правят репортажи, като празник се отразяват. Злато дрънка от един джоб в друг, невести плачат и кървави чаршафи се веят.

Къде си #Me Too? Елате у нас, да ви разкажа за черната женска съдба и за бащата на Йорданка, казва Карбовски."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама