"Карфур" и "Пикадили" се сливат

10.11.2014 / 17:48 11

"АП Март" АД, собственик на веригата от супермаркети "Пикадили" в България, и "КМБ България", собственик на веригата от супермаркети "Карфур" в България, официално съобщиха, че са постигнали споразумение за обединяване на дейностите си по търговия на дребно.

"АП Март" АД и "КМБ България" постигнаха взаимно съгласие за увеличаване на капитала с 46 милиона лева (50% през 2014 година и 50% през 2015 година) с оглед допълнителна подкрепа и стабилизиране на бизнеса в България и подобряване на условията и сроковете за плащане спрямо доставчиците, се казва в съобщение до медиите.

Преди около два месеца в медиите се появи информация, че всъщност "Карфур" иска да купи "Пикадили". На въпрос дали това е така единият собственик на "АП Март" - Ангел Ангелов, първоначално реагира: “Няма такова нещо, когато има, всички ще разберат”. После обаче уточни, че не казва, че не се преговаря, но няма постигнати договорки и готовност, която да се обяви като факт (вижте подробности  в "Още по темата")

От днешното съобщение става ясно, че двете фирми-партньори ще запазят равно участие в новия джойнт-венчър, който ще оперира мрежа от 75 магазина в България с общ оборот от 452 000 000 лева за 2013 г. и над 3,000 служители.

Начело на новата структура, като регионален мениджър, ще застане Жером Лубер, настоящ Изпълнителен директор на Маринопулос Груп.

Лубер има опит в търговията на дребно, придобит в качеството му на  Управляващ директор на "Карфур Гърция" в периода 2004-2008 година и като генерален мениджър за всички предпирятия в групата "Маринопулос". "Маринопулос Груп" е 100% гръцка компания, която оперира бизнеси за повече от 2,5 милиарда евро в Гърция, България, Албания, Скопие и Кипър.  

На местно ниво структурата ще бъде управлявана съвместно от Милош Ристич от "КМБ България" и Таня Косева-Бошова от "Пикадили".

Стратегията на новата структура ще бъде насочена към разширяване на мрежата от магазини, както и успешната интеграция на двете марки с цел постигане на високо качество на продукти и услуги на оптимална цена за крайните клиенти, се казва още в съобщението.

Споразумението ще бъде финализирано след официално одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
bosh (преди 6 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Зебстер, казваш в Карфур са с повечко вода. Пикадилитата нямаха единен стандарт. В различните магазини, различни подредби - свикнал си с един и като влезеш в друг, започва едно лутане защото всичко е наредено по друг начин. После пак според района е и качеството на храната в топлата точка и салатите. За пиците пък да не говорим.
0
0
zebster (преди 6 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
Дано в Пикадилито да сменят пилетата на грил като в Карфур, където са Градус и са по големи за същите пари :)
2
1
Варненецът (преди 6 години)
Рейтинг: 440 | Одобрение: 165
Във всички големи хранителни хипермаркети у нас заплатите са унизителни за 250 часовия месечен труд - 390 до 450 лева! И това при 26 раб.дни в месеца по 10 часа на денонощие. На всичкото отгоре в Кафланд съм чувал началниците как псуват персонала си като слуги!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik