Каролев цитира доклад на Здравното министерство: През 2017 г. 970 души са починали в България след грип

02.04.2020 / 15:43 2

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Политологът Владимир Каролев цитира в профила си във фейбук правителствен документ на Министерството на здравеопазването от 2019 г. със заглавие “Национална програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022”.

Под изнесените данни той призова хората да не се спичат.

Ето и пълния текст на поста му:

"Из серията “evidence based medicine.”

Грипът се проявява във всички възрастови групи и понякога води до тежки състояния и смърт. Най-висока е смъртността при хората над 65 г. като достига до 90 % от смъртните случаи, предимно при лица с придружаващи заболявания.

“В България през 2017 година 1482 души са били хоспитализирани, (за период от два месеца по време на грипната епидемията) с усложнения след грип, от които починали са 212 (14,30 %) във възрастовата група 60-69 г и 658 (44,40% ) от групата 70 +. Тази статистика обхваща само починалите от пневмония вследствие грип приети за лечение в болница. Данните са от правителствен документ на МЗ от 2019 със заглавие “Национална програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022”
Не се спичайте приятели. Спазвайте правилата за дистанциране и дезинфекция. Хронично болните в къщи. Другите на работа. Ето аз вече обезопасен съм в офиса, че имам заплати и данъци да плащам. Хубав ден!"

В коментарите той е публикувал и снимка от работния си офис, като към нея е написал: "Мен вирусът не мой ме победи".

Виж доклада тук http://www.strategy.bg/StrategicDocuments/View.aspx"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
MrBean (преди 1 месец)
Рейтинг: 30035 | Одобрение: 4710
Е какво искаш,този е част от хибридната война, нали е с руска фамилия.От една страна руши икономиката с безобразията си като "бизнес консултант" ,от друга руши реда с дезинформация и нарушения. Не е  тайна че основните му клиенти са руски капитали регистрирани по всевъзможни офшори...
1
0
чака-рака (преди 1 месец)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
на тоз каролев целият свят му видя простотията..буквално се държи като тинейджър  само се замислете аз на каролев глупостите ли трябва да чета или да гледам какво става с големите компании по света..всички круизни кораби спират..самолетните компании са с 10 процента натоварване и ето ти един каролев..бивш економист настоящ политолог..ако тоя палячо го поканите пак по някоя телевизия директно спирам да я гледам 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама