Карта показва къде във Варненско може да се добие злато

11.06.2019 / 14:04 0

На няколко места край Варна може да се добие самородно злато. Местата не са тайна и дори са описани в отворена карта, достъпна за всички в интернет. Картата е създадена от любители на археологията и търсенето на злато, установи проверка на "Дарик".


Почти всички реки в България за златоносни, смятат експерти. Анализ на златните предмети от Варненския халколитен некропол доказва, че ценният метал е добит именно от българските реки. 

Златото от Варненското съкровище е добито чрез ситене, най-вероятно от реки в Стара планина, Средна гора и Странджа-Сакар, смята инж. д-р Йордан Бояджиев. Експертът по металография и изследовател в металообработването вече 13 години изследва златото от Варненския некропол. През ръцете му са минали над 800 праисторически златни предмети от съкровището. 

Древното злато не се различава по химически състав от това, което може да се добие днес в самороден вид. Според експерта по металите, в България почти всички реки, които слизат от планина, са златоносни и от тях може да се добие ценната суровина. От днешна рационална гледна точка обаче този начин на златоизвличане не е рентабилен, смята инж. Бояджиев, който също е добивал злато от реките край Варна, за да докаже, че това е възможно.

Всички златоносни места у нас са посочени на Отворената карта на точните места на разсипно самородно злато в България. Картата е създадена от любители на археологията и търсенето на злато.

Още за златоносните места край Варна и произхода на златото от Варненското съкровище чуйте от репортажа.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама