Картофени мъфини с бекон и кашкавал

15.08.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

  • 1 килограм картофи
  • 2 1/2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена чаша настърган кашкавал
  • 3 резена бекон, нарязани на ситно
  • 3/4 чаена лъжичка сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса.
  • Загрейте 1/2 супена лъжица зехтин в тиган на силен огън и запечете бекона за 2-3 минути.
  • Прехвърлете го върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  • Обелете и настържете картофите и ги прехвърлете в гевгир. Изплакнете под студена течаща вода и отцедете.
  • Изстискайте картофите в шепи и ги прехвърлете в голяма купа.
  • Добавете по-голямата част от бекона, 2 супени лъжици зехтин, солта, черния пипер и кашкавала. Разбъркайте добре.
  • Подмажете с масло форма за мъфини с 12 гнезда и разпределете сместа. Леко изравнете с гърба на лъжица.
  • Печете в продължение на 30 минути до златисто кафяв цвят.
  • Оставете картофените мъфини да се охладят за кратко, преди да ги извадите от формата.
  • Поднесете ги топли, гарнирани с останалия бекон и нарязания пресен магданоз.

Приятен апетит!

Източник: framar.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Lazar (преди 7 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: 171
никога не съм харесвал мъфините, но тези изглеждат много вкусно. още утре ще ги опитам...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама