Картофени мъфини с бекон и кашкавал
15.08.2016 / 11:28 1
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 2 1/2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 3 резена бекон, нарязани на ситно
- 3/4 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Загрейте 1/2 супена лъжица зехтин в тиган на силен огън и запечете бекона за 2-3 минути.
- Прехвърлете го върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Обелете и настържете картофите и ги прехвърлете в гевгир. Изплакнете под студена течаща вода и отцедете.
- Изстискайте картофите в шепи и ги прехвърлете в голяма купа.
- Добавете по-голямата част от бекона, 2 супени лъжици зехтин, солта, черния пипер и кашкавала. Разбъркайте добре.
- Подмажете с масло форма за мъфини с 12 гнезда и разпределете сместа. Леко изравнете с гърба на лъжица.
- Печете в продължение на 30 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете картофените мъфини да се охладят за кратко, преди да ги извадите от формата.
- Поднесете ги топли, гарнирани с останалия бекон и нарязания пресен магданоз.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!