Касероле с яйца, бекон и гъби

28.06.2016 / 11:28 1

Необходими продукти (за 8 порции):

  • 180 грама франзела, нарязана на кубчета
  • 2 чаени чаши настърган кашкавал
  • 10 яйца, разбити с вилица
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 1 чаена лъжица горчица на прах
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица лук на прах
  • прясно смлян черен пипер на вкус
  • 8 ивици бекон, изпечени до хрупкаво
  • 1/2 чаена чаша нарязани гъби
  • 1/2 чаена чаша нарязани домати (по желание)

Начин на приготвяне:

  • Подмажете тава с мазнина и покрийте цялото дъно с кубчетата франзела. Поръсете ги с настъргания кашкавал.
  • В купа смесете разбитите яйца с прясното мляко, прибавете горчицата, солта, лука на прах и черен пипер на вкус.
  • Разпределете равномерно сместа върху кашкавала и подредете хрупкавите парчета бекон, гъбите и резени домати, ако предпочитате.
  • Изпечете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за около час или докато се зачерви. Може да покриете с фолио, за да не прегори повърхността.

Добър апетит!

Източник: framar.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Lazar (преди 7 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: 171
Звучи и изглежда доста вкусно! Утре ще го опитам задължително.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама