Касероле с яйца, бекон и гъби
28.06.2016 / 11:28 1
Необходими продукти (за 8 порции):
- 180 грама франзела, нарязана на кубчета
- 2 чаени чаши настърган кашкавал
- 10 яйца, разбити с вилица
- 400 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжица горчица на прах
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица лук на прах
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 8 ивици бекон, изпечени до хрупкаво
- 1/2 чаена чаша нарязани гъби
- 1/2 чаена чаша нарязани домати (по желание)
- Подмажете тава с мазнина и покрийте цялото дъно с кубчетата франзела. Поръсете ги с настъргания кашкавал.
- В купа смесете разбитите яйца с прясното мляко, прибавете горчицата, солта, лука на прах и черен пипер на вкус.
- Разпределете равномерно сместа върху кашкавала и подредете хрупкавите парчета бекон, гъбите и резени домати, ако предпочитате.
- Изпечете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за около час или докато се зачерви. Може да покриете с фолио, за да не прегори повърхността.
Добър апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!