Кастрацията на едно куче излизало 2 000 лева на Община Варна

11.02.2020 / 13:08 13

Снимка Булфото

Кастрацията на куче струва 2 хиляди лева на община Варна, стана ясно по време на приемната на общинския съветник проф. Анелия Клисарова, съобщава Радио Варна.

Сигналът бе подаден от Николай Добрев, заместник-председател на Сдружение „Зоозащита”: "Община Варна харчи необосновано големи пари за дейност, която не извършва - кастриране на бездомните животни, чипиране и превенция на появата на нови животни по улиците. Всяка година общината харчи приблизително около половин милион лева, а успява да кастрира едва 180 кучета. За сравнение, Фондация "Лъки Хънт" с около 50 пъти по-малка сума, кастрира два пъти по-малко животни."

Кастрация за около две хиляди е висока и нереална цена и според проф. Клисарова. Като общински съветник тя ще иска контрол върху разходване на средствата, както и корекция за какво ще бъдат похарчени тези пари. "Приютът в Каменар не работи, няма ветеринарен лекар. Частната фондация пък не може да получи средства по Закона за бюджета", коментира Клисарова.

"Можем да кандидатстваме за европейски пари, така че в петте района на Варна да се направят пет кучешки площадки. Който иска да разхожда кучето си там, трябва да го е регистрирал и да е платил данъка за него. Достъпът ще е с електронна карта. Ще бъде монтирано устройство, което срещу отпадък ще пуска доза кучешка храна. Такава машина има в Бургас и засега е единствена в България."

Според Николай Добрев от "Зоозащита", общинските служители трябва да съставят електронния регистър на кучетата, а не гражданите, както е записано в Наредбата за обществения ред.

"Моите две кучета не са регистрирани към община Варна в знак на протест. Още преди години исках да докажа, че общината не работи. И до днес нито съм санкциониран, нито съм проверен. "

В момента в приюта в Каменар има само две кучета, установи проверка на Радио Варна. Щатните бройки са за 12 души персонал. Бюджетът за 2020 година е за над 600 хиляди лева.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Ванката (преди 11 месеца)
Рейтинг: 7746 | Одобрение: 2351
Ухилен[img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img][img]https://static.petel.bg/img/emoticons/grin.png[/img]
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
3
0
MrBean (преди 11 месеца)
Рейтинг: 46642 | Одобрение: 7027
250 кучета = Балетен конкурс!? А да са ни честити Гроб!
4
0
pirat (преди 11 месеца)
Рейтинг: 9246 | Одобрение: 2186
2 бона!Че то без пари бе!Портата и всички около него да минат процедурата.Аз ще платя,ама да не се натискат повече от 100 гербераса,защото заделям само 200 000.
7
0
Чичо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 43427 | Одобрение: 6572
Нормално, тиквите от общината крадат от всичко.
6
1
уйчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 29264 | Одобрение: -2011
Да, с две тухли в ташаците ще спестим да нахраним много бездомници.
6
2
Голям праз (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10958 | Одобрение: 2888
За толкова пари трябва да скопят утвърдилите цените!!!!
6
1
tonivp (преди 11 месеца)
Рейтинг: 2451 | Одобрение: 931
Нашето го кастрираха за 70лв в клиника Ултравет Какви са тези 2000,ебахти не се наядохте бе пумияри долни
6
2
Шопа (преди 11 месеца)
Рейтинг: 6415 | Одобрение: 1430
Портних сигурно събира нещо и за себе си...
5
1
Partizanin (преди 11 месеца)
Рейтинг: 34278 | Одобрение: 8608
Ами нали парички трябва да се усвояват, няма да се учудя ако и 20 хил. лева струва кастрацията на едно куче, според общината....
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
6
1
Blue hills (преди 11 месеца)
Рейтинг: 28990 | Одобрение: 12775
Колкото и да смятам моето куче на година не ми излиза толкова, с всичките ваксини, разходи по ветеринари и храна. Евала! Ама нали от всички дейности трябва да се заделя. Тия тъпаци срам нямат. 
6
2
уйчо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 29264 | Одобрение: -2011
Сигурно ги хоспитализират за 20 дена по 100 лв порцион + настаняване 
6
1
4udovi6teto (преди 11 месеца)
Рейтинг: 36521 | Одобрение: 9466
Айде бе... 2000 лева, как пък не. Всеки ветеринарен лекар - справка в чичко Гугъл, ще ви рече, че една кастразия струва не  повече от 120-130 кинта. Лакомниците в Община Варна съвсем се самозабравиха!Гняв
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама