Катаджиите с микрофони като тв водещи

30.12.2014 / 23:01 3

Катаджиите ще носят безжични микрофони с брошки като тези на телевизионните водещи. „Всяка една полицейска кола ще бъде оборудвана не с две, а с три камери и с по два безжични микрофона". Това обяви шефът на фирма „Сектрон" ООД Георги Виденов за „Труд".
Вече изтече информация, че вътрешното ведомство е поискало от Гаранционния фонд да бъдат купени камери за 120 полицейски автомобила на цена от 700 000 лв. Гаранционният фонд не е обявявал обществена поръчка, тъй като по закон това не се изисква от него. Фирмата, от която ще се купи техниката, е посочена от КАТ.

„Ние бяхме избрани, тъй като предлагаме най-ниските цени на пазара. Доколкото съм запознат Гаранционният фонд се е запознал с оферти на 5-7 фирми. Половината цена от сделката е предназначена именно за микрофоните", обясни Виденов. Според него техниката ще бъде доставена до края на месец януари, а още един месец ще бъде необходимо да бъде инсталирана по колите.

Новата техника в патрулките ще дава възможност за постоянно видеонаблюдение на самите униформени от разстояние. В специален център ще се предава денонощно къде ходят и какво правят пътните полицаи, пише Блиц.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Мода Стил (преди 6 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама