Кацаров: Издадена ми е епикриза все едно, че съм лежал в "Пирогов", но аз не съм лежал там нито един ден

16.07.2021 / 19:35 8

Кадър БНТ

Здравният министър коментира думите на лекар от "Пирогов", че му е издал фалшива епикриза, за да не плаща пари за скъпи изследвания. 

Аз не съм лекуван за чернодробна цироза. Това се отнася и за още други 400 души. Д-р Атанасов казва, че ми е издал фалшива диагноза. Не съм лежал в болницата нито един ден. Издадена ми е епикриза все едно, че съм лежал. Не съм лекуван, нямам чернодробна цироза. Нямам никаква постковид цироза. Стига сте разпространявали неверни неща! Аз съм отишъл на контролен преглед, след като съм лежал декември месец в ковид отделение. Ако не сте ме чули, мога да го отговоря още веднъж! Разбрах за това няколко месеца по-късно, отидох и поисках документите. Поисках от НЗОК да заличи тази диагноза, тъй като аз нямам такова заболяване. Алтернативата беше да поискам ТЕЛК“, заяви д-р Стойчо Кацаров.

Аз реагирам след данните за нарушения, защото съм принципал на тази болница („Пирогов“, бел. ред.). На негово място съм назначил един от най-уважаваните специалисти проф. Поромански. Това е. Точка на въпроса с „Пирогов“. Това заяви по БНТ служебният здравен министър Стойчо Кацаров по повод напрежението с най-голямата спешна помощ.

Той изтъкна, че фалшивите диагнози създават и друг проблем освен този за източването на НЗОК – с тази епикриза пациентите могат да поискат да бъдат освидетелствани за ТЕЛК или да се запишат за листата за трансплантация на черен дроб. Министърът призова всички тези фиктивни пациенти да бъдат заличени с фалшивите диагнози.

Стойчо Кацаров бе категоричен – ще се бори срещу „върхушката“ в здравеопазването.

„Виновен е начинът, по който е организиран здравният модел. Не ме вкарвайте в дребнотения. Знам, че това е пикантно за медиите“, реагира той на въпрос дали проф. Балтов е част от порочния кръг.

„Ако ние толерираме нарушенията на правилата, ще продължим да плащаме като общество тази висока цена. Аз нямам проблем да се изправя срещу това. Аз съм на страната на истината“, убедено каза още Кацаров, пише Novini.bg.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62258 | Одобрение: -28352
Аплодисменти за azmislya!!! Ти наистина мислиш, за разлика от много други коментатори.
2
3
azmislya (преди 2 години)
Рейтинг: 796 | Одобрение: -119
Три въпроса имам към теб кацаров.  Заради това че си им ужким "колега", хората са ти пуснали И.З., за да не плащаш скъпите изследвания.  И пак заради това, и най-вероятно по твое настояване, не си лежал дефакто в болницата. През цялото това време ти си знаел много добре, че се водиш на болнично лечение и си бил съгласен с това положение, за да спестиш хиляда и кусур лева. Но това не ти попречи да им се изплюеш в лицата. Нима си мислиш, че си безсмъртен няма да допреш до тези хора, или до техни колеги. С какви очи ще го направиш се пита в задачата??? Защо, като си толкова честен и праволинеен не каза още веднага на професора??? -Това е противозаконно, престъпно, аз ще си платя изследванията, като не искам да лежа в болница. Моят отговор е,че тогава ти е било много изгодно да не плащаш, да те протежират по кабинетите да не чакаш, да се чувстваш обгрижен с привилегии. А сега защо да не извлечеш  дивиденти и от позицията на министър. И последен въпрос: Знаеш ли какво значи словосъчетанието - "дългогодишни семейни приятели"? Според мен - не! И мисля, че ти вече за никой няма да можеш да кажеш това. А ти как мислиш, дали ще ти останат такива?
2
5
ПХК (преди 2 години)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Този случай с Кацаров е точно преди 6 месеца, но последният от етична гледна точка е решил чак сега да го оповести. Естествено възниква въпроса, ЗАЩО ДО СЕГА Е МЪЛЧАЛ.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
0
4
Голям праз (преди 2 години)
Рейтинг: 35719 | Одобрение: 5984
Една стара истина: "Всички обичат ку.вите, никой не обича номерата им!" !!!
6
9
пекаря (преди 2 години)
Рейтинг: 2911 | Одобрение: 221
Да не е лежал в болницата, но СЕ. Е РЕГИСТРИРАЛ ЛИЧНО  НА РЕГИСТРАТУРАТА, ЧЕ ПОСТЪПВА В БОЛНИЦАТА 
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ, СА НАЙ ДОЛНИТЕ, ЛИЦЕМЕРНИ И КРАДЛИВИ ИЗРОДИ НА ТОЗИ СВЯТ.
5
7
ПХК (преди 2 години)
Рейтинг: 16965 | Одобрение: -5255
Как е възможно такова жалко човече, да е Министър. Лекарите са му направили услуга като му вписали в картона, че е приет в болницата, защото само така могат да му направят безплатни изследвания и благодарността му е налице. Разкрил е страшна корупционна схема, но никъде не обяви, ЧЕ ЩЕ ЗАПЛАТИ СТОЙНОСТТА НА НАПРАВЕНИТЕ МУ ИЗСЛЕДВАНИЯ.
ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ.
3
8
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 62258 | Одобрение: -28352
Такива са всичките, който станаха известни след 4 април долни червени продажници...
2
6
уйчо (преди 2 години)
Рейтинг: 92318 | Одобрение: 1063
Пак общи приказки на килограм, бил на страната на истината, щял да се бори с върхушката в здравеопазването, здравният модел какъв сгрешен бил. Абе като си толкова честен, защо не разгласи още тогава, че си знаел, ама не ти се е плащало за изследвания и приятел ти помогнал? Баш хоспитализиран си бил, само дето си спял в къщи, ама си ходил да ти правят всички изследвания и манипулации. И това било работна диагноза, по която да се пуснат изследванията, цироза не се споменава в нея. Дейба и долното човече!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама