Кекс с овесени ядки, круши и канела
06.07.2016 / 11:28 1
Необходими продукти:
- 4 средно големи круши, обелени и почистени от семките
- 1/2 чаена чаша ябълков сос
- 1/2 чаена чаша фъстъчено масло
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- 2 чаени лъжички канела
- 1 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/2 чаена лъжичка карамфилови зърна, смлени
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 3/4 чаена чаша овесено брашно
- 1/2 чаена чаша фини овесени ядки
- 3/4 чаена лъжичка бакпулвер
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Подмажете квадратен съд за печене с приблизителни размери 20 сантиметра и го покрийте с хартия за печене.
- Пюрирайте две от крушите и прехвърлете пюрето в средно голяма купа.
- Добавете ябълковия сос, фъстъченото масло и ваниловия екстракт. Разбъркайте.
- Прибавете канелата, джинджифила, карамфила, солта, брашното, овесените ядки и бакпулвера. Разбъркайте с дървена лъжица до гладка консистенция.
- Нарежете останалите круши на кубчета и ги добавете към кексовото тесто.
- Леко разбъркайте и изсипете в подготвената форма.
- Печете около 25-30 минути или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра на сладкиша.
- Оставете кекса да се охлади напълно, преди да го нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!