Керемедчиев: България не влиза в Шенген заради тежкия проблем с корупцията

06.10.2022 / 08:46 3

Стопкадър БНТ

Експерт обяви защо се бави влизането на България в Шенген. 

"Има политическа воля в Европейския парламент България да влезе в Шенген. Това не е факт заради тежкия проблем с корупцията в държавата. Страната ни е технически интегрирана и готова", заяви в "Денят започва" по БНТ Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Той поясни, че България е интегрирала шенгенската визова система. Има висока степен на корупционност в охранителните органи, които трябва да защитават границите не само на България, но и на Европейския съюз и Шенген, уточни Милен Керемедчиев.

"Ние не сме активни, не ходим среща по среща, държава по държава, за да обясним - идвайте, проверявайте ни, ние сме готови", коментира Милен Керемедчиев.

По думите му заради липсата на редовно правителство и парламент България не се подготвя активно за влизането на страната в еврозоната. Според Милен Керемедчиев санкциите срещу Русия няма да имат сериозен ефект. Русия ще претърпи икономически проблеми, но в дългосрочен план, каза още Керемедчиев.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 54831 | Одобрение: -27164
Ванка, кажи по подробно, какво искаш да кажеш с това "да питат българите, дали искат в шенген или еврозоната"? Искам да уточниш кои българи влизат в това число и кои не влизат, защото има едни 10-20 % които може да имат представа и да отговорят смислено, но останалите е по добре нищо да не ги питаш, защото и те не знаят, такова им е нивото... Нещо като в референдума в Англия, повечето емигранти гласували за брекзит, защото искали да няма повече емигранти, за да имало повече за тях и да не им се развалял рахатлъка ;)
2
0
Ванката (преди 1 месец)
Рейтинг: 20563 | Одобрение: 4608
Някой питал ли е Българите дали ви искат шенгена, еврогейския съюз и натото?!?!?!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
2
5
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 63480 | Одобрение: -1265
Политиците ни са мафиотска шайка. Ние  ги отглеждаме, те ни крадат и унижават.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама