Киберексперт за хакерската атака в Кремъл: Тук говорим за едно огромно невежество и корупция

08.04.2022 / 10:01 2

Кадър: "Нова Нюз"

Експертът по киберсигурност Любомир Тулев анализира новината, че хакери се похвалиха, че са успели да проникнат през камерите в конферентните зали на Кремъл.

"Немислимо е как толкова голяма държавна администрация има достъп до конферентните си зали през интернет", каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS Тулев.

„Тук говорим за едно огромно невежество и очевидно някой не си е свършил работата. Корупцията и невежеството са довели до това хакери да успеят да проникнат в системите. Няма как да сме сигурни, че това действително са залите на Кремъл, но след като „Анонимните” твърдят така, това не буди съмнение в противното. Те многократно разпространяват уличаващи информации”, добави той.

Експертът добави, че вероятно хакерите са имали достъп чрез камерите до залите много преди да оповестят информацията за това.

„Това е един много силен коз. Твърде вероятно е да са предоставяли информация на украинските власти предварително”, каза още Тулев.

По думите му атаката на хакерите не се ограничава само до руското правителство, но е насочена и към всички западни компании, които все още неса изтеглили фирмите си от Русия.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 90538 | Одобрение: 868
На раша им лъснаха тайните. Гледа ги целият свят в момента. Ще минат на живи вестоносци.
Всеки да си получи заслуженото !
2
3
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
в Раша няма корупция. Там корупцията е узаконена от формата на управление тип Цар, Бащица, Силна ръка, Мутра. По-силният, т.е. по-близкия нагоре по-веригата до бащицата има право на всичко. Горе долу като в Булгаристан. Затова е толкова некадърно всичко и този модел е неизличим той е вграден в манталитета и е проял всичко от горе до долу. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама