Кипър възобновява полетите от определени страни следващия месец

22.05.2020 / 21:14 0

Кипър обяви днес планове за постепенно възобновяване от следващия месец на търговските полети с определени страни, които имат сравнително малък брой заразени с Ковид-19, предадoха Асошиейтед прес и БТА.

Транспортният министър Янис Карусос заяви, че полетите ще бъдат възобновени на два етапа - от 9 юни и от 20 юни, с две групи страни, избрани от консултативен екип от медицински експерти.

Първата група включва Гърция, Малта, България, Норвегия, Австрия, Финландия, Словения, Унгария, Израел, Дания, Германия, Словакия и Литва. Втората група се състои от Швейцария, Полша, Румъния, Хърватия, Естония и Чехия.

Карусос каза, че от 9 юни пътниците, пристигащи и от двете групи страни, трябва да получат три дни преди заминаването си здравно удостоверение, че не са вирусоносители. От 20 юни пътниците от първата група страни вече няма да имат нужда от такъв документ, но от тези от втората група все още ще се изисква.

Пътници, пристигащи от която и да е друга страна извън двете групи, ще трябва да се самоизолират за срок от 14 дни.

Той добави, че хотелите, които бяха затворени при налагането на ограничителните мерки в края на март, ще отворят врати на 1 юни.

 

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама