Кирил Петков: "Не изпитвам вина към никого, а даже се гордея"

31.10.2021 / 11:21 4

кадър и видео: БТВ

"Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър, ще ги върна", заяви още той.

"Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър." Това каза пред bTV Кирил Петков за решението на КС относно казуса с двойното му гражданство.

"Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява в плащането на глоба, но аз нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и морално не се чувствам виновен“, добави Петков.

Според решението, Петков не е имал само българско гражданство, както изисква действащата Конституция. Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна, не е говорил с президента по темата с внесените документи и отказа. "По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков.

Той разказа и как се е случило предложението на президента към него да е министър. "Той ме покани и каза: Кириле, ти и аз имаме общи визии за България – но тук не е въпросът дали знаем теоретично какво трябва да се случи, въпросът е стиска ли ти да скочиш срещу реално тази мафия, която е обхванала всяка една част на България в момента. Аз реших да скоча и че за мен не е по-важен бизнесът ми, семейството и здравето ми", каза Петков. Ако съдът ми поиска заплатите и командировъчните, докато бях министър, ще ги върна, заяви още той и каза, че след решението се е чул с президента и му е благодарил. Самият държавен лава му е заявил пък, че трябва да се уважи това решение, ни би се радвал да има повече министри като Петков.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Sicario (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
НАГЛО К0ПЕЛЕЕЕЕЕ !!!
deaf forever
1
3
Нено (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14858 | Одобрение: 3008
Опазил те бог, Българио, щом К. Петков даже и се гордее!!!
3
0
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Нека да изчакаме каква ще бъде присъдата за това негово действия Ако той  е използван за да си измият ръцете останалите които се крият зад високопарни фрази или предизборни дърдорения
Истината преди всичко
3
6
azmislya (преди 1 годинa)
Рейтинг: 796 | Одобрение: -119
Много си нагъл! Чудя се как ти вярват хората. Надявам се, че освен глобата, ще отнесеш и другото по-тежко наказание, което заслужаваш.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама