Кирил Петков: Не се страхувайте кой е местната мутра и дерибей. Стига толкова

14.09.2021 / 16:34 4

Кадър Тв Загора

Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев е в ход и това е очевидно. 

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, бяха на среща със синдикалисти относно бъдещето на мини Марица-Изток.

В отговор на опасенията, че го е страх да защити националните интереси пред Европа, министърът на икономиката Кирил Петков, направи емоционално изказване.

Той за пореден път заяви, че най-важното е да спрем изцяло корупцията на всички нива в държавата и че това е обща отговорност и кауза на всички ни.

"Не спрем ли кражбите ще си говорим от сутрин до вечер за план А, план Б и едни хитреци накрая ще крадат. И не трябва да ни е страх да кажем "Майната ви". Защо влязохме в тая игра, защото ни писна. Писна ни да гледаме как едни хора взимат държавните средства и накрая сякаш ние сме ОК с това. Ние вече не сме ОК с това. Това е следващата стъпка. Не трябва да ни е страх независимо кой е местната мутра, местния дерибей. Стига толкова. Тръгнахме срещу тях.

Трето нещо е да сме умни. Не можем да тръгнем срещу цяла Европа. Ако тръгнем срещу тях ще ни спрат средствата. И те имат сила. Не е като едно време. Отворен е светът.

Въпросът е когато това се случва да отстояваме българския приоритет и да видим ситуацията, която в момента е минус 10-ия етаж дали може да се качим нагоре на повърхността.

И това трябва да се случи споделено и заедно.  Споделена отговорност. Да мислим най-реални действия и да мислим напред. Всичко друго ще са поредни политически приказки.

Най-тъпото е да кажем: Не ни интересува никой. Не ни интересува Европа. Продължавайте така. Радвайте се. Това значи, че сме поредните лъжци. Това не може да стане. 

Никой не трябва да го е страх. Ако ви е страх, ще го използва някой друг.

Тук сме, защото ни писна.

Във всяко звено пореден проблем. То е едно поле с мине и всеки вика оправи ни помогни ни.

Но това трябва заедно да го направим.

Аз вярвам, че има достатъчно хора като вас.

Гарантирам, че няма да взимаме решения на база на чужд интерес, иначе нямаше да се занимаваме с тая игра." Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
7
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 33486 | Одобрение: -18209
Щом искате актуализация на бюджета, това означава, че не можете да се справите с предвидените пари и искате още, въпреки че взехте парите от Хемус и от къде ли не!!!  Това доказва че сте глупаци и че не ставате... 
1
4
Чичкото (преди 1 месец)
Рейтинг: 28994 | Одобрение: 2159
Новите спасители се задават Предишните не успяха да ни спасят На нас явно ни се иска някой да ни спасява ДАЙТЕ ДА СЕ СПАСИМ НИЕ
Истината преди всичко
1
3
Радостин (преди 1 месец)
Рейтинг: 18628 | Одобрение: 1888
Ама тя кражбата е от кафеавтомата , несвързан към НАП, до министерствата, надписващи милиарди.  Дано ги спрете в близките 100 години.
Нека има справедливост !
3
2
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 77177 | Одобрение: 16997
браво ас ще гласувам за тях на следващите избори.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама