Кирил Петков: Не се страхувайте кой е местната мутра и дерибей. Стига толкова

14.09.2021 / 16:34 4

Кадър Тв Загора

Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев е в ход и това е очевидно. 

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, бяха на среща със синдикалисти относно бъдещето на мини Марица-Изток.

В отговор на опасенията, че го е страх да защити националните интереси пред Европа, министърът на икономиката Кирил Петков, направи емоционално изказване.

Той за пореден път заяви, че най-важното е да спрем изцяло корупцията на всички нива в държавата и че това е обща отговорност и кауза на всички ни.

"Не спрем ли кражбите ще си говорим от сутрин до вечер за план А, план Б и едни хитреци накрая ще крадат. И не трябва да ни е страх да кажем "Майната ви". Защо влязохме в тая игра, защото ни писна. Писна ни да гледаме как едни хора взимат държавните средства и накрая сякаш ние сме ОК с това. Ние вече не сме ОК с това. Това е следващата стъпка. Не трябва да ни е страх независимо кой е местната мутра, местния дерибей. Стига толкова. Тръгнахме срещу тях.

Трето нещо е да сме умни. Не можем да тръгнем срещу цяла Европа. Ако тръгнем срещу тях ще ни спрат средствата. И те имат сила. Не е като едно време. Отворен е светът.

Въпросът е когато това се случва да отстояваме българския приоритет и да видим ситуацията, която в момента е минус 10-ия етаж дали може да се качим нагоре на повърхността.

И това трябва да се случи споделено и заедно.  Споделена отговорност. Да мислим най-реални действия и да мислим напред. Всичко друго ще са поредни политически приказки.

Най-тъпото е да кажем: Не ни интересува никой. Не ни интересува Европа. Продължавайте така. Радвайте се. Това значи, че сме поредните лъжци. Това не може да стане. 

Никой не трябва да го е страх. Ако ви е страх, ще го използва някой друг.

Тук сме, защото ни писна.

Във всяко звено пореден проблем. То е едно поле с мине и всеки вика оправи ни помогни ни.

Но това трябва заедно да го направим.

Аз вярвам, че има достатъчно хора като вас.

Гарантирам, че няма да взимаме решения на база на чужд интерес, иначе нямаше да се занимаваме с тая игра." За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
7
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 61257 | Одобрение: -28488
Щом искате актуализация на бюджета, това означава, че не можете да се справите с предвидените пари и искате още, въпреки че взехте парите от Хемус и от къде ли не!!!  Това доказва че сте глупаци и че не ставате... 
1
4
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Новите спасители се задават Предишните не успяха да ни спасят На нас явно ни се иска някой да ни спасява ДАЙТЕ ДА СЕ СПАСИМ НИЕ
Истината преди всичко
1
3
Радостин (преди 2 години)
Рейтинг: 110709 | Одобрение: 2434
Ама тя кражбата е от кафеавтомата , несвързан към НАП, до министерствата, надписващи милиарди.  Дано ги спрете в близките 100 години.
Всеки да си получи заслуженото !
3
2
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 139828 | Одобрение: 22338
браво ас ще гласувам за тях на следващите избори.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама