Кирил Петков отива в Азербайджан, за да договори допълнителни доставки на газ

21.07.2022 / 07:44 2

Снимка Булфото

Кирил Петков предприе визита, по време на която се очакват добри новини за страната.

Премиерът в оставка Кирил Петков заминава на посещение в Азербайджан, за да преговаря за допълнителни количества природен газ за България.

България е един от трите получатели на азерски газ в Европа като за страната ни Азербайджан е важен партньор в постигането на реална диверсификация на енергийните доставки, е позицията на българския министър-председател Кирил Петков, пише Novini.bg.

Приоритет на правителството е подобряването на регионалната енергийна свързаност и енергийна сигурност на България и Европа.

Комисията за енергийно и водно регулиране изиска спешно информация от "Булгаргаз", "Булгартрансгаз", и "Газов хъб Балкан" относно мерките, които предприемат за предотвратяване на криза с доставките на газ през зимния период.

Междувременно Европейската комисия представи кризисен енергиен план, който цели потреблението на газ в ЕС да намалее с 15 процента до пролетта на следващата година. Всички домакинства, публични администрации, доставчици на енергия и индустрията трябва да предприемат мерки за пестене на газ.

Мярката засега е доброволна, но в случай на извънредна ситуацията Брюксел предлага да се задейства задължително намаляване на потреблението на газ от всички държави-членки.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
колю (преди 10 месеца)
Рейтинг: 7810 | Одобрение: 1285
и на каква цена, особено след като знаем, че техния капацитет е отдавна договорен......май пак в микса ще има повече руски газ, само че този път цената ще бъде доста по-висока; междувпрочем кирето като елементарен лъжец на няколко пъти официално декларира в края на месец април, че няма да има никакъв проблем с обемите и доставките на втечнен газ от щатите....е какво се получи за пореден път?.......много, ама много голяма промяна само в цената.......
може и по-добре
3
2
Серж (преди 10 месеца)
Рейтинг: 96883 | Одобрение: 16283
Той вече е в оставка! Какви преговори ще води и в качеството на какъв...Егати законите, дето ги имаме! Гласували са ти оставката, тоест - уволнили са те, а ти уволняваш, назначаваш, преговаряш...Това трябва да става ЕДИНСТВЕНО с разрешение от НС!!! Просто да си изпълняват функционално задълженията до идване на новото правителство, без право да предприемат действия!Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама