Кирил Петков сравни някои промени в Изборния кодекс с "Бандата на оушън"

25.11.2022 / 18:16 3

снимка Булфото

Кирил Петков сравни някои промени в Изборния кодекс с "Бандата на оушън". Това стана по време на дебата по второто четене на промените в закона.   

Бившият премиер изрази "огромно притеснение" от предложението за премахване на записващите устройства от машините и от камерите за видеонаблюдение. В тази поправка мотивът може да е само един и това, за съжаление, е възможността да се открадне демократичният вот на българските граждани, коментира Петков, цитиран от БТА.

"Всъщност, ако се замислите и не знам дали от там е инспирирана тази поправка, във филма "Бандата на Оушън" преди да откраднат парите от сейфа, изключват камерите”, посочи той.  Още по-големият паралел с този филм, за съжаление, е, че когато се открадне вотът на българските граждани, всъщност това е първата и най-важна стъпка да се откраднат техните данъци, добави Петков.

"Бих искала да обърна повече внимание на другите аргументи, без да цитирам имена на филми, защото аз се сетих за един съветски филм - "Ходене по мъките", слушайки възможностите за кражба на вот”, отговори му председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Не вадете заключение от всички тези предложения, че някой иска да краде някакъв вот, коментира тя. Атанасова отбеляза, че с “тези машини, с тези флашки, с тази ЦИК и вътрешни министри” ГЕРБ е първа политическа сила.

Съпредседателят на ПП Асен Василев още веднъж посочи, че е добре да има камери, да има видеонаблюдение, но е важно да има и видеозапис за доказателствен материал при повдигане на обвинение за евентуално престъпление или при разглеждане дали наистина е имало или не проблем.

“Бяхте абсолютно прав”, отговори му Петков. Това е все едно да си инсталираме камера за охрана на нашия дом и да не сложим устройство за записване, а да разчитаме на роднините ни да гледат по интернет дали някой крадец ще влезе, коментира той и допълни, че е необходим доказателствен материал. В противен случай замазваме очите на българските граждани, казвайки, че има камери, които не записват, допълни Петков.

Да имаш камера, която не записва, е равно да нямаш камера, коментира той.

Десислава Атанасова поиска председателстващият заседанието да ограничава изказвания, които правят внушения и коментира, че Петков вече няколко пъти е направил такива. Атанасова отбеляза, че от ГЕРБ-СДС са предложили да има видеонаблюдение при преброяване на бюлетините и бюлетините за машинно гласуване и вписването в протокола, но са съгласни да има и запис.

Заместник-председателят на парламента Росен Желязков, ръководещ заседанието, призова депутатите да се въздържат от лични разговори, независимо че филмовата тематика вълнува всички.

"Бих дал реплика на Джордж Клуни, но го няма в нашия състав", коментира той по-рано в хода на дебата.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 87736 | Одобрение: -9194
По-скоро филмът е "Тиквата, каскета и 40-те разбойника"...:errm:
Марио Кроненберг
7
7
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Корнела изплю камъчето. Говорили си Кирето за машините, той викнал Божанов, който чистосърдечно си казал, че не е проблем да се манипулират мадуровките. Дали е правено? Ами като гледаме мъдурковците от ДБ и ПП за които всички се питаме "абе къде се намериха толкова идиоти да гласуват за тях" отговорът е повече от ясен.
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
4
2
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 173958 | Одобрение: 34268
Този предател и закононарушител, няма ли да го погне прокуратурата, най-после?...Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама