Класни ветроходци от 6 държави идват във Варна за Европейската купа този уикенд

11.06.2019 / 14:24 0

Класни ветроходци от шест държави идват тази седмица във Варна за старта от Европейската купа в олимпийските класове "Лазер Стандарт", "Лазер Радиал" и детския "Лазер 4,7".


До този момент има заявки от 45 екипажа от България, Украйна, Русия, Кувейт, Франция и Румъния. Сред тях е и настоящата европейска шампионка в този спорт Александра Лукоянова. Предвидени са 8 гонки, като стартът на състезанието е в петък, 14 юни, а финалът - на 16-ти.

Организатор на престижната надпревара е Българската федерация по ветроходство, а домакини са община Варна и СК Черно море-Бриз. Събитието е част от програмата на "Варна - Европейски град на спорта 2019" и е генерална репетиция за европейското първенство през 2021 г., на което морската столица също ще бъде домакин. Тогава се очакват около 350 екипажа.

Иначе гонките от Европейската купа тази седмица ще се проведат максимално близо до брега - в зоната на Алея Първа, Офицерския плаж и Варненския залив. По този начин повече хора ще могат да видят отблизо оспорваните битки в морето.

Нашият отбор също е сред фаворитите за медали като в него личат имената на Мариела Николова, Даниел Николов, Калина Маринова и други надежди в по-малкия клас. Състезанието ще премине в 8 гонки в трапецовидна дистанция, а всеки от трите класа ще стартира отделно. Очаква се от 2 до 5 метра сила на вятъра при слънчево време.

Програма
Европейска купа по ветроходство в клас „Лазер“
14.06.2019 г 
11:00 ч. Церемония по откриване
13:00 ч. - Старт на първа гонка за деня – Варненски залив
15.06.2019 г
11:00 ч. Старт на първа гонка за деня – Варненски залив
16.06.2019 г.
11:00 ч. Старт на първа гонка за деня – Варненски залив
18 ч. Церемония по награждаване на призьорите и закриване на състезанието
Място на провеждане: Алея Първа, Зоната на  Офицерски плаж – изток, до втора буна.
 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама