Клипът с Башар Рахал за кастинга в "Алма Матер" възмути и натъжи спортния журналист Петър Бакърджиев

09.11.2018 / 07:35 0

Реклама на студентската телевизия „Алма матер” предизвика силно възмущение в социалните мрежи. Във видеото участва лично директорът на студентската телевизия Башар Рахал, а поведението му е определяно от мнозина като сексистко. Една от идеите в клипчето е, че телевизията ще ги направи известни.


Видеото бе коментирано от Антон Хекимян и Петър Бакърджиев, който е доста възмутен и в същото време натъжен от клипчето.

"Става ясно, че журналистите реално са извикани на кастинг, за да станат известни. Видях, че си коментирал това във фейсбук", обърна се водещият към спортния журналист.

"Признанието за журналиста не е да стане известен, а да бъде полезен. Цялата история около присъствието и кукувишкото появяване на различни персони в тази телевизия и въобще опошляването на целия процес ми изглежда... Много е тъжно, на мен ми е много мъчно. Беше ми присърце, аз като започвах във факултета по журналистика да уча през 1995 г. работих в радио "Алма Матер". Тогава то беше едно бутиково радио, което се излъчваше по радиоточката в София, но се казваше "Алма Матер" и се правеше от студенти. Лъчезар Бачков беше директор, доц. Снежана Попова беше ментор. Запознат съм с процеса как една студентска медия расте, как искахме да имаме национален ефир, софийски ефир", разказа Бакърджиев, който призна, че е започнал да учи там през 1995 г., а е завършил през 2004.

"Това е една дълго очаквана телевизия, спечелила проект. Едни 2 милиона лева ще бъдат дадени, може би на външен продуцент", каза Хекимян, а Бакърджиев отвърна: "Може би там е разковничето".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама