Клуб „Доброволците на Трета ПМГ Варна” се разделя с активисти и шефа си (Снимки)

18.05.2017 / 20:45 0

Доброволческият клуб на Трета ПМГ „Акад.Методий Попов“ се разделя с 8 от най-големите си активисти през последните 4 години и със своя председател Магдалена Тодорова. Мястото на зрелостниците ще заемат симпатизанти на клуба, които подкрепяха техните инициативи през тази учебна годината.

Клуб „Доброволците на Трета“ съществува от 6 години и реализира редица благотворителни инициативи в полза на деца и младежи с увреждания, както и на стари хора; услуги в кръг, традиционен „Charity shop“;  подкрепя екологични и спортни инициативи на Общинската доброволческа служба; партнира си с Общината –Район Приморски, Национален алианс на доброволците в България и с доброволци от други Варненски гимназии при реализиране на благотворителни кампании и граждански инициативи.

През тази учебна година клубът развива дейности в рамките на проект „Твоят час“, финансиран по ОПЧР на ЕСФ. Акцент в работата са обученията на доброволците,  съвместните дейности с деца и младежи с увреждания от ДЦДМУИ „Св. Йоан Златоуст“, Защитено жилище „Ларго 1“, ДЦВХУ „Слънчевата къща“, „Карин дом“ и със стари хора – през т.г. в Дом за стари хора „Гергана“. В традиция се превърна набирането на средства в полза на ученици от гимназията, на които предстои медицинска интервенция, както и за реализиране на училищни инициативи и участие на ученици в международни форуми.

За първи път в Трета ПМГ се проведе Ден на благотворителността, с разнообразна програма и активна подкрепа от страна на бивши  възпитаници на гимназията. Предстои участие на доброволците в Европейската нощ на музеите и представяне на изследователска работа на учениците за живота и делото на арх.Петко Момчилов. Проект „Твоят час“ осигури финансова възможност за продължаване на дейностите и в другите клубове и подпомащи обучението на учениците групи в гимназията. 

Тази събота доброволците ще участват в Европейска нощ на музеите.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама