Кмет на плевенско село притеснен, че битовата престъпност ще се увеличи

27.03.2020 / 07:47 1

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

За масово нарушаване на карантината в плевенското село Буковлък, съобщи кметът Росен Русанов. По думите му над 200 души са се върнали от чужбина пред последните седмици.

Той е силно притеснен, че не само в Буковлък, а в малките населени места в цяла България предстои да се увеличи битовата престъпност.

Росанов разкри за случай с починала възрастна жена от вчера, за която хората се съмняват, че причината е коронавирус.

"Вчера от 13,30 до 16,30 ч. се разправяме с тези неща - РЗИ, патологията, личния лекар. Жената било сърдечно болна, на 72 години, лежала в болницата няколко дни, установяват, че има възпаление на белите дробове, решават да я изпишат, и почива за няколко минути", разкри той.

От РЗИ обявиха, че причината за смъртта е сърдечен проблем, свързан със сърдечна и белодробна недостатъчност. Наложена е карантина на сина и на снахата до излизането на пробите им за коронавирус.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
kaka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9546 | Одобрение: 2096
Ами че 200 мангали крадци ли се завърнаха?Те са захлебили достатъчно за да крадът желязо и боклуци и имат друг живот.Пази се от тукашните дето не сте ги опандизили или пребили както трябва.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама