Кметът Иван Портних: Ще накараме варненчетата да четат повече от всички

18.05.2017 / 17:56 14

Национална конференция „Младите хора, четенето и библиотеките“ се откри във Варна.

Кметът Иван Портних обясни на откриването, че в края на месец май ще стартира нов литературен младежки фестивал. „20 автори ще влязат в 30 училища, т.е. книгите и творците ще отидат при децата, за да може от най-ранна възраст да възпитаваме в тях любов и интерес към четенето. Считам, че това е и здравата основа в посока на голямата ни цел – утвърждаване на Варна като Град на знанието. Сериозни са проектите ни в тази насока, като крайната ни цел е не само да утвърдим Варна като образователен център, но и да създадем такива условия, че впоследствие младите хора да намират тук своята реализация“, каза кметът. Приветствие отправи и Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет.

Община Варна бе дадена като пример за добро партньорство с библиотеката от д-р Емилия Милкова, народен представител, която до скоро оглавяваше културната институция. „Осъзнавайки необходимостта от промяна в сградния фонд на библиотеката, заедно проведохме единствения досега по рода си в страната конкурс за идеен проект за новото здание”, припомни тя и допълни, че очаква много скоро работата по проектната документация да приключи.  За да се включат в обсъждането на иновативните програми и практики, за форума пристигнаха представители на библиотечната общност от цялата страна, както и от Румъния, Словения, Финландия.

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Жалко (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе кмете, кой чете в днешно време? Как ще стимулираш децата да четат, като най-евтините книги в книжнарниците струват по 20 лв. Това е непосилна сума за повечето родители.
1
0
колю (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
С кмет наркоман това ще е положението.
1
0
Герге ле (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кой бе?! Ти ли бе, дупи?
0
0
Ханк Рум (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14208 | Одобрение: 2428
С тези разбити улици, ще ги накараш да псуват повече ......
0
0
ъ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
мучо - пише се ничеГо. чети брат, г-н портних го каза, писатели, четящи хулигани. съобразявай се Изплезване
0
0
ej (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
дрога
2
0
мучо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
абе в това село само селяни има бе плашипутак / тх сс х рр у вн и прочие / прявят си какво искат / никой не ги закача / паяка вдига само за парлама / резултат  НИЧЕВО / ХУЙНЯ БЛЯД / 
5
0
аз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А трябва ли да отпуска пари за писателите? Комунизма свърши. Всеки създава нещо и го пуска на пазара без значение дали ще е череши, домати, книга или песен. Обществото преценява с парите си дали съответния продукт му е необходим.
6
0
Панко Анчев (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И тази година общината и кметът не са отпуснали и една стотинка на писателите от Варна, пък ще кани уж писатели от София - при това цели 20. Щом Варна не обича писателите си, кой да ги обича?
8
0
xXx (преди 1 годинa)
Рейтинг: 31707 | Одобрение: 12617
С това "накараме", кмете както винаги нищо няма да постигнеш. Един умен човек би казал "ще стимулираме" варненските деца да  четат повече и да са най умни.  Но какво да очакваме от човек който само седи и ходи да реже лентички на частни обекти и чака заповеди от царя Тиква.
9
0
big (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кмета да научи първо неговите хора в общините да четат, първо Законите и да ги спазват. И най-вече да ги научи да не крадат толкова. Тогава ще има достатъчно пари за образование, здравеопазване и т.н. във Варна.
5
0
партизанин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Питали един,чел ли си това,онова,другото..Той отговаря отрицателно. Е ,какво си чел,все пак?Аз не съм читател,аз съм писател-отговорил.
4
0
изпушясал (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ха ха , вие махнете пепелниците от входовете на училищата.
3
0
йо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
максудианчетата ли 
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама