Кметът Коцев прави радикална промяна на Варна: Край на теменужките!

02.04.2024 / 16:39 3

снимки община Варна, Pixabay

От години цветните лехи във Варна изглеждаха по един и същи начин - с много теменужки и други едногодишни цветя. Пролетното зацветяване на града досега беше амбициозна акция със саденето на хиляди растения, често последвано от изчезването на голямо количество от тях, най-често заради инициативни и “практични” баби.

Кметът Благомир Коцев явно е решил да вземе “на ръчно управление” и тази дейност. Общината съобщи, че той лично се е заел да промени цялото зацветяване, приключвайки веднъж завинаги с теменужките на предшествениците си.

Коцев лично е предложил нова концепция за централната градска част . Вместо едногодишни растения, там да се сади многогодишна перенна растителност и декоративни треви. Той е поставил новото изискване на среща с фирмата, която поддържа зелените площи около пл. „Независимост“, до сградата на Община Варна и разделителните линии на централните булеварди „Мария Луиза“, „Княз Борис I“, част от „Вл. Варненчик“.

Пред сградата на Община Варна ще бъдат възстановени досегашните живи плетове от вида лигуструм. Обсъжда се и възможността в част от зелените площи да се засадят нови видове храсти: кълбовидна фотиния, калина, жасмин и др.

На бул. „Княз Борис I“ в съществуващите цветни площи ще бъдат засадени различни перенни и тревисти видове, рози и традиционните кани.

Предстои фирмата, която извършва представителното зацветяване, да представи визия за новите видове растения, които биха могли да бъдат засадени на различни места в града.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Off Road (преди 2 седмици)
Рейтинг: 24965 | Одобрение: 6280
То че кмета е цветарка и преди си знаехме.
1
3
MrBean (преди 2 седмици)
Рейтинг: 134722 | Одобрение: -1923
Тъпо парче е тоя.Значи досега бабите крадели теменужките ,а перенната растителност няма,брей?  Теменужката е почти зимно цвете и се сади за ад е цветно през ранна пролет до към май.После друго. И да спре да слуша оная кокошка сестра си,защото тя освен кражба друго не знае.Да сис седне на зъ или да слуша жена си. Тъпак.
3
1
Серж (преди 2 седмици)
Рейтинг: 161462 | Одобрение: 31777
И колко парички ще се откраднат от новите гюрлюци, Блажко?:devil: Какво им е лошо на теменужките, сега?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама