Кметът Портних: Държавата е длъжник на Варна

11.12.2014 / 16:41 13

Безспорно е, че държавата е длъжник на Варна в исторически план, заяви кметът Иван Портних в интервю за Дарик радио. „Има проекти, които не можем да осъществим сами, там ни трябва добро взаимодействие с централната власт. За Варна най-важното е изграждането на автомагистрала „Хемус“, защото това, освен че ще ни облекчи като пътуване, но ще ни гарантира, че няма да бъдем в транспортна изолация“, коментира варненския кмет. Портних добави също, че правителството е обявило магистралата за приоритетен проект  и затова искрено се надява финансовия ресурс да бъде осигурен.

Други приоритетни проекти са преместването на пристанището и превръщането на зоната около Морска гара в пешеходна. Облагородяването на района ще превърне Варна в по-атрактивна дестинация за криузните кораби, чиито туристи са платежоспособни, смята Портних. Той е на мнение, че няма логична причина територията до Морска гара да не бъде със свободен достъп, както вече е станало в Бургас. Ако няма пречки, проектът може да бъде реализиран до началото на летния сезон.

Варненският кмет призна, че много се надява двамата „варненски“ в кабинета – Лиляна Павлова и Красен Кралев да бъдат лоби на града ни в най-добрия смисъл на това понятие.

Портних добави, че се очакват още европейски и държавни средства за изграждането на двата охранителни канала в „Аспарухово“, които да предотварят нови наводнения, както и възстановяване на вложеното от общината в справянето с фаталното бедствие от това лято. На въпрос дали все още смята, че „държавата я няма“, както заяви самия той в коментар в нощта на потопа, отнел 13 човешки живота, Портних отговори: „Да не се връщаме назад, важен е днешния ден и да гледаме напред“. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
6
bosh (преди 9 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Как не се сети Потника да изкара един казан с рибена чорба, толкова важното нещо, което направи Гуци и доведе до транс червените овце в Петела.
7
5
Владимир (преди 9 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
хахахахахааха, ПОТНИК, АААХААХАХАХ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама