Кметът Портних пак го направи! Събра снегорините посред нощ в центъра на Варна и се снима с тях!

11.01.2017 / 12:08 14

Както е правил и при предишни тежки зимни ситуации, кметът на Варна Иван  Портних направи сбор на снегочистващата техника пред Катедралата в центъра на града. От пресцентъра на общината изпратиха снимки от събитието, станало по време на падането на новия сняг снощи, заедно със следната информация:

36 машини са ангажирани със снегопочистването във Варна. Проверка на терен на техниката направи снощи кметът Иван Портних. Днес работата продължава във всички райони. Обслужването на автобусните линии на градския транспорт се осъществява в пълен обем, с изключение на линия 23 –зарази снегонавявания временно е преустановено движението, тъй като е затворен пътя за Каменар. Работи се по отваряне на проблемния участък.

По данни на комисиите за контрол на дейностите по зимно поддържане по райони, създадени със заповед на кмета, ситуацията по райони е следната:

За „Владислав Варненчик“: Всички основни булеварди и повечето големи улици са почистени, вкл. „Георги Минков“, „Стоян Чилингиров“, „6-ти септември“, „Асен Разцветников“ – вкл. участъка от Лидл към жилищен комплекс „Жълъдови хълмове“. Почистени от сняг са подходите към училищата, детските градини и около пазара. Предстои обработване и срещу заледяването. В момента се чистят подходите към паркингите, детските кухни, около ДКЦ-то, спирките.

За „Приморски“: Задействана е организация, съгласно оперативния план за почистване на район „Приморски“. В 17.00 ч. вчера специализираните автомобили са започнали работа – 10 багера с гребла и 10 лугиращи машини. През цялата нощ усилията са били насочени към основните булеварди, улици и трасетата на градския транспорт. Тази сутрин служители на районната администрация, заедно с почистващата техника,са работили са осигуряване на достъп до обществени заведения. Извършено е ръчно опесъчаване на стръмни участъци.

За „Аспарухово“: Чистят се основните булеварди, отворено е движението към Галата, Ракитника и Боровец, за онкоболницата и ДКЦ-то. Продължават дейностите по окончателно разчистване на пътя на училището за деца с нарушено зрение. Спирките са почистени, работи се по почистване на тротоарите. Мостът се обработва с антилед

За „Одесос“: В момента се почиства пешеходната зона, главните булеварди са обработени, Централните спирки и подлези са почистени, работи се по останалите.

За „Младост“: основните булеварди са почистени, има проблеми в по-малките улици, реагира се по сигнали.

41 сигнала са подадени до оперативния дежурен при Община Варна за периода от 8 ч. на 10.01 до 8 ч. на 11 01. – за снегонавявания и заледени участъци. Към момента няма бедстващи хора и населени места без ток и вода. От дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" напомнят, че собствениците и наемателите на търговски обекти трябва да почистват и обезопасят районите около тях, а домоуправителите - да организират почистване около жилищните сгради. Община Варна благодари на всички, които вече са почистили и обезопасили пешеходните зони около жилищата и търговските обекти.

От Регионалния инспекторат по образованието - Варна, още снощи съобщиха, че предвид влошената метеорологична обстановка, директорите на училищата ще извиняват допуснатите отсъствия от ученици, които днес - 11.01., не успеят да отидат на училище. Родителите следва да осъществят контакт с класния ръководител на детето си. На директорите на училищата ще бъдат дадени указания за реда за извиняване на отсъствията.

От 30% до 70% е регистрираната посещаемост на учебните занятия в училищата, обявили 11-ти януари за учебен ден. Температурите в класните стаи са в норма. Учебните занятия протичат по график. 3337 малчугани са днес в детските градини, заниманията там и в яслите протичат нормално. Няма проблеми със социалния патронаж. За последното денонощие в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица е приет още един човек, с който настанените стават общо 141 души. Домовете за стари хора и центровете от семеен тип са осигурени с топла храна и хранителни продукти, както и достатъчно гориво.

Зоопаркът работи, животните са с осигурени храна и отопление. В общинския приют за кучета е имало дежурни в нощта срещу 11-те януари, за обгрижване на животните. В момента машини почистват пътя до кучкарника.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Иван (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Изкарвайте машините да чистят поразтопените камари от сняг. След дъжда който чакат и след това пак застудяване, ще имаме камари от лед,който няма да се изчисти до март. Ще станем в още по голям капан, между блоковете и по някои основни улици. Да се вземе решение снегът да се извозва и да се изхвърля в морето като алтернатива,така или иначе като се стопи пак ще попадне там.
1
1
ха (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
в училищата ,които днес започнаха   занятия часовете са намалени,но никой не пита как родителите да излязат в 15.30 часа, от работа,       за да си приберат децата
2
2
Герге ле (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ИзПортних go home!
8
3
Някой (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Заради заблудените овце които гласуваха за Потника и ГЕРБ сега страда цяла ВАРНА!То само проблема със снега да е пък то нищо не е наред в града.
7
3
аха (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Снегорините строени , за да си уважат "началника" в центъра, а в същото време всички автобуси и тролеи по баира на ул. Вяра и на бул.Ян Хунияди бяха подредени на керван. Вместо да ги разпилеят веднага по най-критичните места в града, те ги събрали в центъра. Простотии и пълна дезорганизация! Ей затова града ще седи потънал в сняг докато пукне пролет. И в момента ринат по асфалта и хвърлят по пешеходните пътеки снега, така че пешеходците да газят в половин метър киша, за да могат да пресекат!!!!!!
10
3
обективния (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СТИГА С НОМЕРАТА НА БОКО. ТОВА ДА СЕ СНИМА С ПИАР ЦЕЛ СИ Е ЗАПАЗЕН НЕГОВ ПАТЕНТ. СТИГА ПЛАГИАТСТВО ИЗМИСЛЕТЕ НЕЩО НОВО.
15
4
зъл (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И двугърбите камили от Сахара да събере и да се снима пред тях - все същият  боклук ще си остане...ОСТАВКА!!!!Болест
14
2
глобов (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кмете, ако продължаваш така на следващите избори ще береш ядове. Стига с тези снимки, че заприлича на предния. Що не дойдеш в Северозападна Варна да видиш какъв цирк е. В петък заваля и от тогава събота , неделя Трети март беше гавра с хората. Караха с вериги. И още не  е минавала техника да почисти. Гласувал съм за теб , но очевидно е било грешка. Дори и в България има градове почистени до асфалт.
13
3
АН (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ГОСПОДИН -ПОРНИХ-ИСКА ДА ПОКАЖЕ ,КОЛКО МНОГО ТЕХНИКА ИМА ВЪВ ВАРНА КОЯТО НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА.А ПЪТЯ ДО НЕГОВИЯ ЗАМЪК НА СВ.СВ КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА СВЕТИ И СА ГО ОБЛИЗАЛИ НАПРАВО-КМЕТЕ ГОЛЯМО БРАВО:woot:
12
4
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 16712 | Одобрение: 9102
Вместо пиар акциики поне да бяха пуснали всички ученици във ваканция а не половината и да се чудят кой да ходи и кой да не ходи. И да създават излишен трафик по улиците
Рейтинг: 22971 | Одобрение: 581
Е как, нали се учи от най-добрия и фотогеничен вожд Винету- ББ, а иначе като чета надолу статията, според нея всичко е на евростондарт-ниво !!!Ухилен
14
5
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 86500 | Одобрение: 33845
Пиар да става.......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
19
2
... (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Демонстрации че има техника не ни трябват. Искаме чисти пътища!
17
3
Blue hills (преди 1 месец)
Рейтинг: 6239 | Одобрение: 3259
Толкова набързо е слязъл за снимките, че даже шапка няма :woot:
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама