Кметът Портних се скри от въпросите за готвените строежи в "Чайка"

15.06.2015 / 16:26 47

Кметът на Варна Иван Портних се скри днес и избяга от директни отговори за предстоящите строежи в квартал „Чайка“.

Явно за да не му се налага да отговаря защо със свое предложение е поискал от Общинския съвет да гласува за строителен план за най-зеления квартал на града, той не се и появи на спешно свиканата пресконференция в общината в понеделник.

Както и предшественика си Кирил Йорданов, той изпрати на журналистическите въпроси да отговарят главният архитект Виктор Бузев, началникът на екипа, изготвил плана, Валентин Койчев, и кметицата на район „Приморски“ Петя Проданова. Те обясниха, че трябва да удовлетворят реституционни искания. Стана ясно, че 2/3 от предвидените за строеж парцели ще са жилищни сгради, а останалите ще са смесено строителство – офиси и апартаменти.

Пресконференцията се проведе в последния ден от срока за обжалването – 15 юни, и до ранния следобед в кметството са постъпили 8 жалби срещу застрояванията. По думите на Бузев те касаят отделни имоти и не могат да спрат целия устройствен план, но докато не излезе решението на съда, застрояване не може да има. Това можело да продължи поне до края на годината.

Въпреки това жителите на квартала са готови да настояват до последно с исканията си.

Оказа се, че следващата им стъпка ще бъде масово недоволство пред общината, където отново настояват за изпълнението на стария устройствен план. Това ще стане още в 8 ч. сутринта този петък. Ако исканията им не бъдат удовлетворени, те ще изразяват недоволството си през всеки следващ работен ден.

Настоящият Подробен устройствен план беше приет на 30 март 2015 г. след гласуване на Общинския съвет. Докладът за плана е на кметицата на район „Приморски“, следва предложение на кмета Иван Портних и подпис от председателя на ОбС Иван Луков – и тримата членове на ГЕРБ, а накрая го гласува мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!             


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Как да се покаже след като ще вземе 3 човала пари от тая работа ....
12
4
AISBERG13 (преди 5 години)
Рейтинг: 3685 | Одобрение: 955
КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДНА ПИОНКА? ТОЙ ПРОСТО Е ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ - ДРУГИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ, ТОЙ САМО КОЗИРУВА! ЖАЛЪК МИШОК! ЗА КАКВА РЕСТИТУЦИЯ ГОВОРИМ СЛЕД КАТО ТОЗИ ВЪПРОС ОТДАВНА Е РЕШЕН С ОБЕЩЕТЕНИЕ? ВЪВ ВАРНА ОТДАВНА КОМАНДВАТ И РЕШАВАТ МАЛКА ГРУПА ХОРА, АКО МОЖЕ ТАКА ДА СЕ НАРЕКАТ! ЖАЛКО ЗА ВАРНА И ВАРНЕНЦИ!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама