Кметът на Добрич: Крайно време е да намерим решение за пътя край Аксаковска панорама

20.11.2023 / 08:55 1

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Кметът на Добрич Йордан Йорданов разкри пред "Нова телевизия" каква е ситуацията в града и региона след бедствието от последните два дни.

"През вчерашния ден имаме получени над 100 сигнала за паднали дървета и прекъснато електроснабдяване. В нашия град токът е възстановен, но не такова е положението в цялата област. Над 40 населени места бяха без ток в рамките на вчерашния ден. Към момента са около 10 местата без ток. Възстановяването върви сравнително бързо с оглед на усложнената метеорологична обстановка", каза той.

"В рамките на нашия град още в събота вечер три снегорина почистваха улиците. В неделя всичко бе абсолютно проходимо. Не такава беше ситуацията извън Добрич, защото много от пътищата са позиционирани така, че има изключително големи снегонавявания. Много от фирмите се стараеха да чистят, но за съжаление вятърът след тях затрупваше обратно. Към момента всички пътни артерии са отворени извън Добрич, освен директния път Добрич-Варна, или Аксаковската панорама, където има закъсали и обърнати тирове. Това е основният проблем. Искам да ви кажа нещо друго, което е много важно за нашия регион. Всеки път когато има снегове и снегонавявания най-големият проблем се получава именно на Аксаковската панорама. В тази връзка аз вече инициирам една обща среща между народните представители на Добрич и на Варна, за да видим какви ограничения можем да сложим в тази пътна артерия, за да няма такива снегонавявания. Нещо трябва да се проектира и да се измисли, защото всички ние страдаме когато дойдат зимните месеци. И това е основна пътна артерия. Това е международен път, републикански път, който има нужда от проходимост и трябва да се намери правилно и адекватно решение, защото във всяка една зима в последните 20 и повече години този път при зимни условия винаги е затворен", коментира градоначалникът.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kaka (преди 2 седмици)
Рейтинг: 68170 | Одобрение: 8695
Ами много просто истински конкурс и да няма свои хора и плащане за свършена работа.Високи заплати на работниците и мързеливите мангали да са по малко.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама