Кметът на Карлово: Тодор е в нарушение, носи финансова отговорност

17.12.2016 / 15:05 10

Този, който е нарушил правилата, си носи отговорността, включително финансова. Това коментира за Фокус кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов във връзка с издирваният няколко дни в Стара планина турист, който сам се появи невредим в хижа „Васил Левски“, пише "24 часа".

„Нормално е в обществото да има дискусия по този въпрос, защото всички наблюдавахме с вълнение и тревога, че млад мъж е в планината и няма след от него и не може да бъде локализиран. Провеждаше се спасителна операция, но не беше ясно къде е туриста. Около 40 планински спасители от Карлово, Троян и Ловеч рискуваха своето здраве, за да проведат тази спасителна акция. Включи се хеликоптер, медии, местна власт и т.н.“, посочи Кабаиванов.

По думите му туристът е извършил нарушение, защото се е отклонил от маркираните маршрути на територията на парк „Централен Балкан“.

„Този турист изначално е в нарушение, още от първият момент, в който е влязъл в балкана. Да е ясно на всички, че не може да се рискува живота на десетки хора и да се харчат десетки хиляди държавни и общински пари, ако някой не спазва правилата“, подчерта Кабаиванов.

По димите му е необходимо законодателният орган да помисли за въвеждането на регистрационен режим за туристите, влизащи на територията на парковете. „Дали ще е чип, гривна или под друга форма, не е толкова важно. Тогава рискът за здравето и живота на тези, които са излезли в планината и спазват правилата, е минимален“, коментира още Кабаиванов.Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
малака (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Еб.на булка-баница разточва,а еб.н мъж- гората хваща .
3
0
Питане (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Искам да попитам:  А как ще докажете, че е бил в планината и сте тръгнали да го търсите???  Че той може да е бил при някое гадже за няколко дни, бе!!!!   Естествено, че ще каже, че е в планината!!!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Макар и жестока. Обществото е над ПРОСТИЯ ИНДИВИД-и ако той не го зачита, ние защо да се просълзяваме?
1
2
Мей-мей (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Подобни безотговорни откачалки,трябва да бъдат принудени да платят спасителните дейности в пълен размер.Не желая от моите данъци да се финансира вдигането на адреналина на когото и да е.
2
0
GTI (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много ми е интересно, каква е обосновката, на тези от Вас, които твърдят, че като не е искал да го спасяват, защо са били тръгнали... Ако ПСС тръгне по вашия "акъл", доста народ ще измре по планините. Щеше да умре и споменатия Тодор, който сам призна, че се е загубил, и след три дни в палатката, се е спасил благодарение на следите от стъпки на спасителите... Е, ако те не го търсеха, а си стояха на топло, щяхме да имаме един труп в планината... Обаче тогава щяхте да ревете с пълно гърло пак срещу ПСС, с довод "Защо не тръгнаха да го търсят", нали. А ПСС ако правилно помня, е доброволна. Тоест съставена от хора, които търчат по планините да спасяват всякакви идиоти, вместо да се радват на близките си.
1
1
gugutka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 30913 | Одобрение: 13708
Ако беше загиал, кой щеше да плати?
4
2
pipi (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя Тодор и той не е много в час .Има жена ,деца , родители а си хванал задника и никой не го знае къде е , ами обади се бе говедо . Щом не иска да знае дали децата и жена му са добре , какво да говорим повече .
3
1
Хейтър (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да плаща говедото Тодор , но не ми се вярва ?!?!
2
5
КОЙ ВИ ПОРЪЧА ИЗДИРВАНЕ? (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ИМЕТО, ДОКУМЕНТА, ПОДПИСА! АМАН ОТ ГЕРБЕРСКИ, БЕ-ЧЕ-КАРСКИ И ДР. ПРОСТАЦИ!
7
4
самата истина (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пази боже да те спасяват такива спасители.Да помислят за оборудване с термокамери.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама