Кметът на Варна: Амбицирани сме да има фитнес площадка във всеки училищен двор

18.08.2017 / 15:17 6

снимка Live.Varna.bg

Нова спортна площадка откриха днес кметът на Варна Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев в двора на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Аспарухово“. Базата разполага с игрища за футбол, баскетбол и модерна фитнес зона и вече активно се ползва за спорт.

Площадката е оборудвана и с осветление за вечерни тренировки. "Този обект е част от пилотния ни проект за модернизиране на 10 училищни дворове и превръщането им в зона за спорт - както за учениците, така и за активните хора, живеещи в района. Амбицирани сме поетапно това да стане факт за всички училища, подобно на 230-те детски площадки, които изградихме на територията на целия град", каза кметът Иван Портних.

"На финалната права е изграждането на новата спортна зала в двора на Математическата гимназия, сериозни инвестиции в спортна инфраструктура предстоят във "Владислав Варненчик", "Кайсиева градина", "Левски" и "Галата", допълни кметът.

„Варна се очертава като водеща община в сферата на масовия спорт. Това е много добър проект, искам да поздравя г-н Портних за това, което общината прави, защото е пример за останалите общини“, заяви министърът на спорта Красен Кралев. „Знаете, че от предния мандат няма да се уморя да повтарям, че здравето на нацията стои над печеленето на медали. Ако има такива съоръжения и когато накараме децата да спортуват, по естествен път ще дойдат и успехите в професионалния спорт“, каза още министърът. На събитието присъстваха Ангелина Денчева,зам.-директор на ОУ "Христо Ботев", Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Кристиян Димитров, директор на дирекция "Спорт".

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
23
7
Lucky (преди 5 години)
Рейтинг: 10517 | Одобрение: 4237
В двора на училище Кирил и Методий имаше лостове и успоредки, които някой изряза и разкара преди няколко години и сега там има само бурени... Някакво обяснение имаш ли, кмете?
5
0
Варна (преди 5 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
кмете, нека като начало поне да запълните някоя дупка по улиците. поне една две дупки запълнете, пък после пускайте космически кораби и пътувайте до луната. 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама