Кметът на Варна огледа строежа на продължението на бул."Левски" и съобщи нещо важно за пешеходците

05.12.2017 / 16:57 16

снимки Live.Varna.bg

Напредваме със строителните дейности на един от ключовите проекти на Варна - изграждането на новото трасе на бул. „Васил Левски“, който ще преразпредели движението в града и ще обезпечи отвеждането на транзитния трафик извън централната част. До момента сме изградили  970 м водопроводи, в участъците между ул. „Подвис“ и ул. „Зюмбюл“, както и между бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“. Готова e 500 м дъждовна и 650 м битова канализация. Поставени са 166 пилота, от тях 122 в участъка от бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“, останалите са в южната част в Максуда. Това обяви кметът Иван Портних, който направи оглед на строителните дейности на новото трасе на бул. „Левски“ със зам.-кмета Христо Иванов. 

От 135 обекта, които трябва да бъдат отчуждени по цялото трасе, за 129 са изготвени оценки и са обявени за отчуждаване. В срок от 1 до 3 месеца от обявлението се издават заповеди за отчуждаване, като по закон гражданите имат право да оспорват в съда тези оценки, коментира кметът. Продължават и дейностите по почистване на нерегламентираните сметища край Максуда.  До момента са изнесени около 31 000 тона отпадъци.

„Всеки ден отваряме нови участъци по трасето. В близките дни започваме работа по всички кръстовищата на булевардите „Цар Освободител“, „Сливница“, „Вл. Варненчик“. Опитваме се да минимизираме промените в градския транспорт, да се осигури проходимост на автобусите на градския транспорт и на автомобилите. В тясна връзка сме със строителите и КАТ,  за да можем да създадем максимална координация. Естествено, при реализацията на такъв мащабен проект няма как да няма затруднения. Моля всички граждани за търпение и разбиране. В крайна сметка, след приключване на ремонтните дейности, ефектът ще бъде изключително положителен за всички“, каза кметът Иван Портних. 

„Задават се много въпроси за пешеходното преминаване след изграждането на новия булевард. Затова използвам случая да обясня, че сме предвидили прелези - до стадион „Спартак“, между „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на „ Кап. Райчо“ и „Кракра“ – автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Вл. Варненчик“ ще има пешеходни пътеки. Така че, обезпечаването на безопасността на пешеходците ще бъде факт“, допълни кметът.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
BG (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
от потника само глупости в целия град една читава улица няма само кърпежи .......
2
1
за герге ле (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
абе глупако - пилот се казва на СИП - сондажно изливен пилот! Все някой "умник" тъпоумник ще търси кусури!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
щяхте да закриете Канала с бетонни плочи, да не смърди-върху него да минават двете платна. Така щяхте да запазите почвата край канала, за да се озелени и хвърля хубава сянка през лятото. Но сте кретени и такива ще си останете до амина. 
4
2
Гарфилд (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кмете,какви са тия кръгови на трите булеварда?Нали новия булевард,щеше да минава под тях?И научи българския,че този пешеходен прелез,много ми прилича на жп прелез.Приготви бариерите и светлинната сигнализация.Ухилен
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Леле кавалите продължават да слагат шахтите на пътя на гумите на автомобилите. А бе дебили вижте къде са капаците на шахтите по света.
2
7
Mercenary (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А ти си руска клозетна дупка!
5
3
До Mercenary (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Mercenary, ти си руска мандавошка.
2
8
Mercenary (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще се нарича "Васил Левски"!В Чехия да не би да има булевард "Левски"?
5
2
Герге ле (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе Иван НиколаевИЧ ИзПортних, кви са тия пешеходни прелези бе? Хората да не са влакове? Ейййй, не го научи тоя български и втори за теб език! Папагали, кви са тия 166 пилота бе? Някой ще лети ли, кво?  Много ми е интересно как ще се нарича новият булевард, като след кръстовището с ул. "Подвис" е бул. "Ян Палах" :blink:
1
1
Герге ле (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Папагали, кви са тия
4
3
Много началник (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
- малко индианец...
12
1
ээ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кога ще се разширява Хр.Смирненски,там проекта е от доста време ? Уж околовръстен път пък пъплим по него.
6
1
Тясна връзка с КАТ? (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кмете, видя ли какъв малоумен знак има поставен на изхода на "Подвис" към бул."Левски"???
12
3
L (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"лъже мръсникът - преяжда с луканка!"
0
16
дамм (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
такива са, днеска има много - утре времената са такива, нямам никва кинта, наща зелена крава, изсушена трева пасеше и сухо даваше"" - не негови са си, нали заради маршалствот.. последно, преди кръговото - фелд маршал, попринцип най хубавите ми години са били във фелдмаршалството и не може, изтъркало се - пък пари има, .. но понеже си полицай, пари ти давам.. пари ти давам, с мен сега гирай.. ченгето беше в играта от доста време.. и излизам от патрулката бяла, ни лук ял ни мирасал.. платих на водача на таксито 20 дойче марки и вече не си холиган.. но понеже си полицай - пари ти давам.. пари ти давам..""
0
16
ахам (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
пътя на ескимосите, попринцип Черната перка там е била акостирал, стари легенди - те викът черната перла, може, стара димка военна може да пребере дървен кораб, трябва точно определени размери да има 17 на н от 3 ли беше как точно. нестава вече.. защото имахме да връщаме един такъв кораб, знам сто про има го.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама