Кметът на Варна се стресна от блокадата в Константиново! Портних твърди, че ремонтите там вече са почнали

13.08.2019 / 16:44 7

Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови съоръжения на ул. „Васил Левски“ в село Константиново започна в началото на август. Това събощиха от пресцентъра на община Варна, след като житетели на селото обявиха, че ще блокират пътя за Белослав утре.

Средствата за първия етап на проекта са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лв.,  и от общинския бюджет - 69 904 лв. Припомняме, че веднага след наводнението през 2016 г. Община Варна кандидатства пред комисията за осигуряване на 2,5 млн. лв. за пълно обновяване на инфраструктурата в селото. Това искане бе подновявано през 2017 и 2018 г. Междувременно с общински сили и средства бе извършена частична рехабилитация на улици в селото - ул. „Раковски“, „Пирин“, „Христо Ботев“ и „Велико Търново“. Всяка година е възлагано и почистването на дерето. 

Тази година Община Варна е предвидила 2,5 млн. лв. за обновяване на уличната инфраструктура в Константиново, осигурени чрез заем от финансова институция, като ремонтните дейности ще стартират през есента. Готови са и два нови проекта - за изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и за изграждане на канализационна мрежа на територията на селото. В момента се провеждат съгласувателни процедури на инвестиционното предложение с различни ведомства, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
26
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 135364 | Одобрение: 34204
Някои мъже свършват бързо, а на такива като Портних им е трудно да почнат......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
8
5
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 66226 | Одобрение: 34996
Въпреки прахосничеството и безотговорността Портних пак ще е кмет на Варна и причината е, че ГЕРБ са купили всичко. Не виждате ли, че дори няма гласче от опозиция или отнякъде в публичното пространство. Няма дори намек за кандидат, който да се бори с него на изборите, а причината е, че изборите вече се купени и организирани да спечели още на първи тур. Не че го харесват хората, а просто с готови пари всичко става в робския град Варна. Тук всичко е една тотална селскофеаодална симбиоза и диктатура, натъпкана и преяла с милиардите от ЕС. Изкривена мутризирана икономика от хора паразити и хранутници готованковци. Парите от труда на народа се разпределят при определени лица, тупащи се в гърдите, че са бизнесмени, които си наемат не служители с качества, а угодни роби. Затова и икономиката на града върви надолу, защото няма конкуренция. Нищо не се създава, а само се краде. Заплатите са обидно ниски във Варна. Но знаете ли кое е хубавото? Хубавото е, че самите варненци ще бъдат наказани затова, че спят. Варна е натрупала дългове за стотици милиони. Парите от ЕС са само пудра. Всичко ще се разпадне като свършат. Ние ще платим сметката на разгулното ни управление и така ще си вземем урок, че който спи, накрая си плаща за грешките и заблудите. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
5
2
Марио (преди 2 месеца)
Рейтинг: 2620 | Одобрение: 1020
Келнер ,две кафета моля!!!Ангелче
проектиране на сгради
13
1
гарфилд (преди 2 месеца)
Рейтинг: 28792 | Одобрение: 11952
Иване...още има да се стряскаш.Наесен се надявам,да е най-силно.
14
20
Mercenary (преди 2 месеца)
Рейтинг: 40762 | Одобрение: 8847
Вече го мина.
15
5
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 25156 | Одобрение: 9616
да видим дали потника ще мине рекорда от 30 милиона на километър
33
4
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 66226 | Одобрение: 34996
колко още има да се стряска. целият град се разпада, дупка до дупка, смрад, а той прахосва 2 милиона за 100 метра безполезни павета в центъра. никога  във Варна не е имало такова прахосване на пари и толкова летящ в облаците кмет. Ама като няма и опозиция така ще е. Общинският съвет е напълно безполезен вреден развъдник на корупция и уреждане на лични интереси. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама