Кметовете на Варна и Девня отиват на финала на конкурса "Кмет на годината"

06.11.2018 / 10:41 14

За трета поредна година кметът Свилен Шитов отива на финала на престижния национален конкурс, като до този момент е печелил два приза - "Инвестиции в здраве" (2016) и "Tech city" (2017). Тази година той ще се състезава в категориите "Smart City" и "Кмет на гражданите", съобщава devnyanews.blogspot.com.


Кметовете на Девня и Варна – Свилен Шитов и Иван Портних, са единствените градоуправници в региона, които преминаха успешно първия етап на националния онлайн конкурс "Кмет на годината", съобщиха от Портала на българските общини. Паралелно с това всички 265 общински кметове в страната продължават битката за Голямата награда в престижната категория "Кмет на гражданите".

В първия етап на надпреварата вотът на онлайн потребителите класира кметовете в 10 категории. Свилен Шитов зае позиция в "Smart City" (Умен град), като негови съперници за този приз във финалната надпревара са кметовете на още две малки общини – Румен Гунински (Правец) и Радослав Ревански (Белица). 

Варненският кмет Иван Портних пък се класира в категорията "Спорт и младежки политики", а негови конкуренти за наградата са градоуправниците на Кърджали (инж. Хасан Азис) и на Димитровград (Иво Димов). 

Вторият етап на конкурса "Кмет на годината" ще приключи на 13 ноември. Победителите, събрали най-много гласове, ще бъдат обявени на специална церемония в НДК на 15 ноември. 


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
18
0
Blue hills (преди 5 месеца)
Рейтинг: 19576 | Одобрение: 9986
Днес да не е 1 Април?!!Шокиран
21
0
Yann (преди 5 месеца)
Рейтинг: 28632 | Одобрение: 12857
Нека да награждават, но си мисля, че най-важно е мнението на жителите на града, както и неговите гости. Надявам се един ден Варна отново да е красивия и чист град, който помня от детството си. Да, не можеш да махнеш застроените площи, но ако се разчистят незаконните и се поддържа чистота в града смятам, че ще се доближи до това, което беше. Особено морската градина.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
14
1
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 55783 | Одобрение: 30243
Шитов кмет на Варна
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама