Кои са националните предатели, които спряха "Южен поток"?

03.12.2014 / 09:22 11

Още в самото начало на интервюто с Мартин Димитров и Таско Ерменков в сутрешния блок на БНТ се разрази скандал и бяха разменени остри реплики, пише "Блиц". Двамата членове на комисията по енергетика в парламента бяха поканени да коментират спрения проект „Южен поток”. Мартин Димитров от Реформаторския блок беше в студиото в София, а Таско Ерменков от БСП се включи на живо от Русе.„Ясна е причината за това спиране – това е Русия. Ако някой може да има претенция за арбитражно дело, това е България и останалите страни”, смята Димитров. По отношение на третия енергиен пакет, с който „Южен поток” влиза в разрез, той заяви: „Ние не сме заставали зад тези правила, просто защото сме част от ЕС. Тези правила означават конкуренция”.

Без да губи време, Таско Ерменков остро го репликира: „Г-н Димитров лъже. Благодарение на него спря „Южен поток”. Аз искам да поздравя Реформаторския блок за това. „Това са хора, които са национални предатели и аз съжалявам, г-жо Методиева, че такива хора стоят срещу вас”, обърна се той към водещата, чиято име всъщност е Радева. 

„Национално предателство е да е пишат законопроекти в Русия и да се внасят в България. Нека да се изслушваме”, контрира Мартин Димитров. „Не мога да ви слушам глупостите”, заяви Ерменков.

„Кой спря „Южен поток”? Ами кабинетът „Орешарски”. Като слушам тези неща на този човек и неговата партия, това е нелепо и нагло поведение”, каза представителят на Реформаторския блок. Според него, „Южен поток” е поредният руски монопол, по който да минава само руски газ. „Писна ми хора от БСП да лъжат на всяко едно ниво”, заяви Димитров.

Според депутата на Реформаторския блок, кабинетът на Орешарски нарочно не е довършил газовата връзка с Румъния. „Тя мистериозно пропадна под река Дунав. Поради което газ от Румъния не можем да внесем”, посочи той. „План „Б” е находището в Чирен и запасите от мазут”, каза Димитров и добави, че хората от БСП нарочно са направили така, че България да няма никаква алтернатива. 

„Връзката с Румъния да бъде довършена на всяка цена, а по връзката с Гърция да има напредък”, настояват реформаторите. „Няма друга страна в ЕС, освен България, което да бъде зависима само от един източник”, добави Димитров. 

Тасков Ерменков пък обясни: „Не е спиран проектът по времето на Орешарски. Спряна е само тръжната процедура”. „Не знам защо г-н Димитров обърна палачинката и сега твърди, че „Южен поток” е бил добър за България”, добави той.

По думите му, ако газопроводът поставя страната в зависимост, тогава България е в зависимост от Съветския съюз, защото тръбите, по който получаваме ресурса сега, са строени по съветско време. „Благодаря на г-н Ерменков, че призна за зависимост от Съветския съюз”, хвана се за думата Димитров. След което разговорът тръгна по обичайната линия „Ами вашето правителство какво направи?”. 

„Това, че България няма да се включи в „Южен поток” не означава, че той няма да мине покрай България”, заяви депутатът от БСП. Според него, Русия и ЕС ще намерят общ език. „Лошото е, че ние ще бъдем в ролята на магарето, което, когато атовете се ритат, знаете какво се случва”, посочи Ерменков.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
4
Вонегът (преди 6 години)
Рейтинг: 312 | Одобрение: 157
национални предатели : 1 Желю 2 Филип 3КОСТОВ 4Фори 5СОЛОМОН Да обесим тези -ще ви кажа другите 5

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама