Koлĸo гoдини тpябвa дa paбoти чoвeĸ, зa дa cи ĸyпи жилищe oт 60 ĸв.м. в нaй-cĸъпитe гpaдoвe?

18.05.2019 / 05:00 0

money.bg

Хонконг години наред е най-скъпият имотен пазар в света. Там дори добре платените работещи трудно биха могли да си позволят да си купят собствено жилище.

Всъщност за висококвалифицираните служители там биха били нужни около 22 години, за да се сдобият със собствен апартамент от 60 квадратни метра. Това показват изчисления от доклад на UBS спрямо цените към 2018 година.

Малко по-малко години са нужни за тези, които искат да си купят жилище в Лондон и Париж. За двата европейски мегаполиса са нужни съответно 15 и 14 години работа за висококвалифицираните служители.

Над 10 години са нужни още за живеещите в Сингапур, Токио и Ню Йорк, а точно десетилетие е необходимо за решилите да съберат пари за собствен апартамент в Амстердам.

От друга страна за по-малко от 5 години добре платените служители могат да си купят апартамент от 60 квадратни метра в Чикаго, Бостън и Лос Анджелис.

По шест години са нужни за тази цел в Милано, Франкфурт, Стокхолм и Торонто, показват още данните.

От UBS посочват, че посоченият период може да варира в отделните градове в зависимост от различните източници на информация и качеството на представените от тях данни.

Снимка 423828

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.htmlПоследни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама