Колет тръгва от Видин през 2014 г., а пристига в Несебър през 2015-а (видео)

09.01.2015 / 10:28 3

След като луканка от България успя да стигне до Нигерия вместо до Япония, стана ясно, че има още по-куриозен случай, предаде Нова тв. 

Става дума за пратка, която тръгва от Видин през 2014 година и пристига в Несебър през 2015-а., с голям престой в Монтана. 

Дългото пътуване на колета започва от видинския град Дунавци. На 29 декември Цветан решава да изпрати на своя син малко домашни продукти, за да посрещне Нова година. В кашона слага едно пиле, няколко буркана домашни консерви и бутилка вино. Изпратил колета от пощенската станция във Видин.

„Попитах ги дали ще може да стигне и те ми обясниха, че ако не стигне на 30-и, на 31-ви пощите работят. И аз се върнах, взех колета от колата и тогава го изпратих”, обяснява Цветан Борисов. 

На следващия ден синът на Цветан в Несебър разбира, че колетът от баща му все още не е пристигнал.  „Провериха и в другия клон в Несебър, там също го нямаше. Казаха ми, че явно имало някакво забавяне”, обяснява Николай Борисов. 

Той започнал да издирва пратката по телефона, като първо се свързал с пощата във Видин.  „Те ме информираха, че той е изпратен на 29-и и е пристигнал в Монтана още на 29-и. Имат подписи на служителите там и вече не носят отговорност за колета”, обяснява Николай. 

Потърсил и станцията в Монтана.

„Там служителите ми казаха, че колетът е останал при тях заради лошото време. Колата от Видин, която е карала колетите, е закъсняла, а колата от София, която е трябвало да вземе колета, не е изчакала и е тръгнала. И ще бъде изпратен на 31-ви”, обясни Николай.

Пратката обаче я няма и на 31-ви. Пристига в Несебър осем дни след нейното изпращане.

„След забавянето вече има странен аромат, който се носи от него. Единствено от него само консервите мога да използвам, другото е за боклука”, казва получателят. 

Оказа се, че случаят на Николай не е единствен. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
2
Уйо (преди 9 години)
Рейтинг: 43197 | Одобрение: 7927
Нищо фрапиращо няма за пощенска пратка през зимата. Ако е искал гарантирано да стигне, да беше я пуснал по Еконт или Спиди. Дори по влака можеше да я прати.
5
2
Kasparov (преди 9 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Заглавието така написано, все едно цяла година пътувала пратката, пък то само 1 седмица
"Chess is mental torture." Gary Kasparov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама