Коли на областна управа "крадат" местата на улица "Преслав" във Варна, а вижте какво става на служебния паркинг зад сградата...

28.07.2015 / 13:17 3

Веселин Златков, фото Румен Сарандев 

Май е излишно да говорим колко са дефицитни местата за паркиране в центъра на Варна през лятото. Всеки гледа да се намести някак си, ако може на сянка, ама ако не може – бял кахър. Т.нар. Морска столица така и няма до момента истинска синя зона и по тази причина, хаосът в центъра е доста сериозен. Като прибавим и чужденците с коли, които колкото и да са внимателни, едва ли схващат особеностите на местното шофиране и паркиране, нещата стават доста изнервящи за мнозинството хора зад волана.

На този фон, пред седалището на държавната власт във Варна – Областна администрация, има зона, в която можеш да спреш поне за малко. Или поне такава е идеята, посочено и в названието й - „зона за краткотраен престой“. Тя е оборудвана с устройство, през което си плащаш. Ако просрочиш времето – скоба и глоба! 

Макар и крайно недостатъчно (такива зони има само на още две-три места във Варна), това транспортно решение все пак създава някакво удобство за шофьорите. Само че при едно условие -  зоната да е за краткотраен престой, а не да се използва като паркинг на държавната  Областна администрация.

Служебните коли на институциите във Варна за освободени от плащане, ако спрат в зоната за временно паркиране. Привилегиите им са гарантирани от наредби и правилници и това в много отношения е разбираемо и необходимо. 

Работата е там, че Областна администрация си има собствен служебен паркинг от другата страна на държавната сграда. Той обикновено стои примамващо празен. Само че изнервените шофьори не могат да влязат там, тъй като е служебен. А място има.  Докато паркоместата на администрацията на Стоян Пасев си остават гарантирани, оскъдните платени паркоместа за граждани са заети от служебни автомобили. А от другата страна на ул. „Преслав“, която кой знае защо не е пешеходна, а даже е с двупосочно движение, има още паркирани коли, оградени с конуси. 
Нека подчертаем, че изобщо не говорим за евентуални нарушения, като например частни коли на държавни служители да се третират като служебни. Такива случаи са си просто злоупотреба със служебното положение, макар и дребна. Но пък и самата зона за платено паркиране пред Областната администрация е също твърде малка. Дразнещо е, когато е заета от коли, които спокойно могат да са другаде. 

А защо е така? Най-вероятно просто за да е по-удобно за държавните служители. И най-важното –  без нарушение. Отделен е въпросът, че нещо и да е позволено, понякога просто не е правилно.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
STOYAN PAPAZOV (преди 7 години)
Рейтинг: 9 | Одобрение: -1
Ти си ебахти мазната мърша squeezer. И ние не можем да търпим кухи лейки като теб но нищо не можем да направим.
10
1
squeezer (преди 7 години)
Рейтинг: 8710 | Одобрение: 3200
ебахти мазните мърши,защото ги мързи да си преместят задните части 2 метра,че и не плащат,я бързо марш от там,докога ще ги търпим такива наглеци.............?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама