Колко нови работни места са нужни на света до 2050 г.?

14.02.2018 / 05:00 0

Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще определя бъдещето на държавите, заяви президентът на Световната банка Джим Йон Ким.

Джим Йон Ким направи тази оценка на провеждащата се в Дубай 6-та Световна правителствена среща на върха (World Government Summit), посветена на въпросите на ефективното държавно управление и на внедряването на съвременни технологии в различни сфери на живота.

До 2050 година 150 милиона души ще излязат от пазара на труда, а 450 милиона ще влязат на него. Това означава, че ще има разминаване от 300 милиона работни места, които трябва да бъдат създадени, подчерта Джим Йон Ким, цитиран от ТАСС.

По думите на ръководителя на Световната банка всички страни в света трябва да са готови да се конкурират в икономиката на бъдещето, "каквото и да ни донесе то". 

Според него професиите на бъдещето ще бъдат най-различни, а иновациите ще вървят напред и затова е важно да се инвестира в образователната система. 

Около 250 милиона деца в света в момента са неграмотни и още близо толкова остават извън училищното образование, припомни той. По думите му студентите трябва да се обучават да решават проблеми, да създават, да могат да мислят аналитично и да имат възможност да приложат уменията си. Много страни, които успяха да постигнат големи успехи, започнаха да инвестират в гражданите си от малки. 

Инвестициите в човешки капитал са изключително важен процес и това ще определи бъдещето на страните по света, каза още президентът на Световната банка.

Във форума участват над 4 хиляди делегати от 140 страни, включително ръководители на международни организации, представители на водещи научно-технически структури и технологични корпорации в света.. money.bg

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама