Комбайни ще блокират бензиностанции

07.07.2015 / 08:17 1

В знак на протест срещу промени в наредбата за горивата зърнопроизводители ще зареждат едновременно на бензиностанции гориво на комбайни и тежки машини в един и същи ден, съобщи „Преса”, като се позова на изказване на Радослав Христов от Асоциация на зърнопроизводителите. Ако това се случи, повечето бензиноколонки ще бъдат блокирани за известно време и други автомобили няма да могат да зареждат гориво.

Фермерите настояват и за спешна среща с премиера Бойко Борисов. Причината е Наредба на финансовото министерство, която задължава земеделците да монтират нивомери и фискални устройства за връзка с НАП на съдовете си за гориво. Това се представя като част от мерките за борба с контрабандата и ще струва по 15 хиляди лева на фермер, обясни Христов.

Идеята на финансовото ведомство е да се пресече контрабандата на зърно, но така се натоварват фермерите с допълнителни разходи в размер на 15 000 лева. Асоциацията ще сезира ДАНС за това, че има други канали на контрабанда, които трябва да бъдат пресечени. Ако до 20 юли не започнат разговори за отмяна на наредбата, протестът ще се пренесе на бензиностанциите, но пътища няма да бъдат затваряни.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
БГ (преди 8 години)
Рейтинг: 1470 | Одобрение: 635
"Идеята на финансовото ведомство е да се пресече контрабандата на зърно, но така се натоварват фермерите с допълнителни разходи в размер на 15 000 лева." Не на контрабандата със зърно ами с горива. Оправете си текста моля.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама