Комисията по досиетата разкри: ВАРНЕНСКИЯТ ВЛАДИКА бил АГЕНТ на ДС с псевдоними КОВАЧЕВ и ВЛАДИСЛАВ

17.01.2012 / 14:56 9

 

Очакваното разкриване на досиетата на духовниците вече е факт. Както се предполагаше, сред лицата работили за ДС е и варненският и великопреславски митрополит Кирил. Ето и решението на комисията:

РЕ Ш Е Н И Е № 298/ 17.01.2012 г.

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 2, т. 6 – ръководителите и членовете на управителните органи на религиозни общности – Българска православна църква – патриарх и митрополити. 

След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

Р Е Ш И  :

установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на следните лица:


Телефонът на митрополита е изключен. Ще публикуваме коментара му, когато получим такъв. 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама