Консумацията на бутилирана вода на глава от населението в България през 2019 нараства до 96 литра

14.02.2020 / 09:34 0

Резултатите отразяват нарастващите глобални тенденции за здравословна хидратация, но страната ни все още изостава спрямо други пазари на Балканите

 

Пазарът на бутилирана вода в България нараства с 5,1% в обем през 2019 г. според AC Nielsen България. Данни на Девин ЕАД от агенции за проучвания изчисляват обема на пазара до общо над 660 милиона литра.

Наблюдаваме непрестанен ръст в консумацията на бутилирана вода на глава от населението. През 2019 тя достига средно близо 96 литра. Увеличението е част от продължаваща тенденция българските потребители по-често да избират натурална бутилирана вода вместо алтернативи, сред които и безалкохолните напитки. През 2010 г. консумацията беше средно под 63 литра на човек, което прави общо увеличение от 52% за период от почти 10 години. Въпреки това, България изостава от останалите пазари в региона по отношение на консумацията на бутилирана вода – например в Гърция тя достига 135 литра на глава от населението за миналата година, а в Румъния - 111 литра на глава от населението“, каза Томас Кренбауер, главен изпълнителен директор на Девин ЕАД.

През 2019 г. Девин ЕАД отчита отлични резултати на силно конкурентен и динамичен пазар. Компанията устойчиво поддържа пазарното си лидерство вече повече от десетилетие и продължава да бъде основният двигател на цялата категория като въвежда най-добрите световни практики и оперира по най-високите международни стандарти. Производството на компанията нараства с 5,6% в брой бутилки в сравнение с 2018 г. Инвестицията в завода в град Девин за миналата година достига 6,6 милиона лева. Приходите на марките на компанията постигат отлични резултатиминерална, изворна и газирана вода с марката DEVIN общо нарастват със средно 9%, а трапезна вода Divna бележи ръст от 7%. През 2019 г. компанията пусна на пазара иновация – нова опаковка минерална и изворна вода от 1 литър за добра хидратация на потребителите, когато са на път или в движение. Изцяло подкрепена с дигитална комуникация и активации, лансирането на новата опаковка среща силно положителна обратна връзка от страна на потребители и постига 55% увеличение спрямо първоначално заложените продажбени цели.

 

За Девин ЕАД

От създаването си през 1992 г., „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – изворна, минерална и газирана вода, както и трапезна вода Дивна. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София и разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие. „Девин ЕАД“ е отговорен корпоративен гражданин, който инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група „Spadel“ – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

 

*публикацияСъобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама