Кораб горя в Пристанище Варна на учение (снимки)

05.06.2015 / 15:08 4

Кораб горя в Пристанище Варна рано тази сутрин. Това бе част от сценария на тактическото учение на военноморска база – ВМС „Черно море-2015”, което е заключителен етап от подготовката на предстоящото през месец юли военноморско учение с международно участие „Бриз 2015″, пише maritime.bg.

Тактическото учение завърши днес, а в него участваха 22 бойни и спомагателни кораба и приблизително 1200 военнослужещи и цивилни служители. По време на учението бяха отработени голям брой бойни упражнения и задачи на море –  артилерийски стрелби по морска цел, стрелба по въздушна цел с преносими зенитно-ракетни комплекси, разузнаване и унищожаване на мини и минни заграждения, оказване на помощ на аварирал кораб от аварийно – спасителен отряд,  операция по ескортиране на транспорт, пренасящ особено ценни товари и отразяване атаките на въздушен и надводен противник, провеждане на бординг операция на кораб – нарушител, операция по масово спасяване на бедстващи хора на море и водолазен оглед на назначени райони.

Като заключителен етап на учението, днес в акваторията на Варненския залив се проведоха операция по масово спасяване на бедстващи хора на море и операция по гасене на пожар на аварирал кораб в пристанище Варна. В тези операции освен сили и средства от състава на ВМС и „Пристанище Варна“ ЕАД, участваха и редица граждански организации, като ПБЗН – Варна, МБАЛ – Варна, Гранична полиция – Варна, БЧК – Варна, РДВР – Варна, Морски координационен спасителен център – Варна, Национална система 112, „ПЧМВ” – Варна и РДГП – Варна.

Снимки: Maritime.bg, „Пристанище Варна“ ЕАД и Военноморски сили

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
2
Добър (преди 4 години)
Рейтинг: 13347 | Одобрение: 9067
Голям екшън е било.
0
0
plabov1080 (преди 4 години)
Рейтинг: 48350 | Одобрение: 3560
А след това самолет "падна" във Варненския залив и пасажерите му бяха спасявани с катери...
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама