Кораб с тръби за "Южен поток" заседна на Пристанище Бургас

03.01.2015 / 18:36 4

Корабът „Sunrise“, превозващ тръби за спрения "Южен поток", е заседнал на Пристанище Бургас, съобщава "Флагман". Плавателният съд трябвало да разтовари на бургаския порт, но заради големия товар, както и натрупаните наноси, заседнал на метри от кея.

Два часа и половина големият влекач Мaersk Tracer, както и два по-малки влекача, се опитваха да издърпат огромния кораб, но нямаха сериозен успех. Наложи се спешно мобилизиране на още техника.

Очаква се всеки момент акцията да приключи, довериха ангажирани със спасителната операция. Около яхтеното пристанище, където е заседнал Sunrise, се струпаха десетки зяпачи, които с интерес наблюдаваха акцията.

Според запознати това не е първата танкер с тръби за „Южен поток“, която идва на бургаския порт в последния месец. Същият кораб "Sunrise", плаващ под бахамски флаг е акостирал тук преди 40-дни, отново натоварен с тръби за газопровода. Още няколко подобни товара са пристигнали в края на миналата година. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
Kasparov (преди 9 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Аз защо си мислех, че трябва да превозват тръбите в посока Русия. нали уж спряха проекта? И като гледам на варненското пристанище намаляват тръбите. Да не би да ги извозват към Бургас :)
"Chess is mental torture." Gary Kasparov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама