Корман Исмаилов може да напусне Реформаторския блок заради новините на турски

05.12.2014 / 20:44 6

Национална партия "Свобода и достойнство" (НПСД) на Корман Исмаилов се закани, че ще напусне Реформаторския блок. Това стана веднага след пресконференцията на Патриотичния фронт и част от Реформаторския блок (РБ), от която стана ясно, че Патриотите продължават да подкрепят правителството на Бойко Борисов, пише "Пик". 

Фронтът излъчи заместник-министър на отбраната, заместник областен управител и извоюва преместването на новините на турски език по БНТ 2. В замяна Патриотите се отказаха от искането си зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов да бъде отстранен.

По неофициална информация хората на Корман Исмаилов са предупредили колегите си, че ако бъдат изпратени новините на турски език в регионалния канал, това ще постави под въпрос присъствието им в коалицията.

Пред медиапул.бг. Корман Исмаилов не отрече такава възможност. "Блокът е монолитен субект, но ние многократно сме предупреждавали, че наложи ли ни се да правим компромис с ценностите си, може да се разграничим от парламентарната група на РБ", каза лидерът на партията.

Той съобщи още, че решението на РБ да подкрепи исканията за назначения и "преформатиране на новините на турски" и изпращането им в регионалния канал на БНТ е решено на заседание на ПГ на реформаторите, на която са присъствали едва 11 от 23 души.

Исмаилов съобщи, че може да приеме преместването на информационната емисия на турски в БНТ2, ако тя бъде разширена, а там се появят повече предавания на майчин език, в това число и такива за роми.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
0
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
майчин ,бащин ,няма значение....в българия се говори български и ако някой иска да говори чужди езици ,да го прави в къщи........така е по целия свят и на който не му харесва да си ходи в държавата ,чийто език иска да говори......

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама