Корнелия Нинова: Вероятността за съставяне на кабинет е повече от 50%

28.11.2021 / 09:47 3

кадър: БНТ

"Президентът е преизбран, нашата работа оттук нататък е да направим правителство и да решаваме проблеми", заяви тя.

"В 18-те работни групи са уточнени въпроси, които са безспорни за всички, но има и такива, които още не са уточнени. След това ще има разговори по лидерски въпроси. Чака ни поне още седмица работа, каза в "Денят започва с Георги Любенов" председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Според нея вероятността за съставяне на кобинет е повече от 50%. Хората имат нужда от работещи правителство и парламент.

"Факт е, че ПП ни отне гласове. Това с новата левица ми е малко странно, защото колегите от ПП заявиха, че постигат десни мерки с леви цели. Не виждам да са новата левица чисто като политики, а и има още време пред тях да се избистрят като идеология. Те дойдоха като едно очакване за промяна", коментира Нинова.

Новото правителство има обща цел и тя е в две посоки - да преведе хората през кризите и да започне истинското разграждане на досегашния модел на управление, заяви лидерът на БСП.

Нинова приветства начина, по който се правят преговорите, че се излъчваха в реално време и всеки има достъп до тях. Тонът е позитивен, колегиален и уважителен. БСП са удовлетворени че много от предложенията им се приемат или се обсъждат

"Да речем за децата - прие се нашето предложение за безплатни детски градини и ясли и безплатни лекарства за деца до 14 години. Прие се и помощ за младите семейства. За работещите хора се прие увеличаване на доходите, увеличаване на обезщетението за безработица. За земеделците се прие преразпределянето на субсидията, в по-голямата си част в производството на български плодове и зеленчуци. За здравеопазването - болниците да не са търговски дружества е принципно приет въпрос, остава да уточним как да премине тази реформа. Образование - прие се нашето предложение да се направи пълен преглед на учебниците, да се учат българските класици, както и да се намали броят на учебниците", обясни Нинова.

Въпреки многото различия в началото се е постигнало съгласие и за построяване на нова ядрена мощност. Корнелия Нинова не коментира нито имена, нито министерства, към които БСП би се насочила.

"Логично е спечелилата партия да си излъчи премиер - това е право на първата сила", коментира Нинова заявката на Кирил Петков за премиерския пост.

Според нея вече няма нищо недоизказано към президента. Твърди, че вътрешната опозиция в БСП се е захранвала първо от Борисов, после от служебното правителство и това се е видяло в нощта на изборите.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Има ли съставено правителство с ИМЕНА НЯМА Има ли НАРОДНО СЪБРАНИЕ КОЕТО ДА РАБОТИ НЯМА Когато тези две структури се създадът се дават 100 дни толеранс преди да започнат критикитеЗащо не спазвате правилата на играта Или инате някакъв комплекс за малоценност за избиване
Истината преди всичко
1
2
Sicario (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8860 | Одобрение: -2620
КУРнело, вероятността е 100% защото ако не направите Кабинет вашите 4 партии няма да влязат в следващият Парламент. Така че само и само да оцелеете ще направите Кабинет с безпринципни компромиси. Хубавото е че 90% от избирателите ви не знаят какво сте им обещали преди изборите и колко е неизпълнимо. Харвардците вече взеха да бият отбой на 80% от обещанията които дадоха. За сега само се повтаря как ще "delete" Тиквун и неговите клакьори. Лошото е че това НИЩО няма да промени, напротив, ще влоши. И зад всичко това стои льотчика. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
deaf forever
1
6
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
Бойко каза че ще ви подкрепи да видим колко можете, но от сега си личи, че със стари курви правите нов бардак. Бсп и отцепниците им си мислят, че ще управляват по добре държавата.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама