Космическият кораб Orion падна в Тихия океан (видео)

06.12.2014 / 01:18 1

Апаратът пропътува 60 000 мили, отдалечил се в космоса по-надалеч от всеки друг космически коран за последните 40 години. Служителите на американската космическа агенция НАСА съобщиха за успешната мисия на космическия кораб Orion. Съобщението за това, че той е паднал в Тихия океан, след като два пъти обиколи Земята, се появи в официалния Туитър на космическата агенция.„Корабът прелетя път от 60 000 мили, отдалечавайки се в космоса повече от всеки друг космически кораб за последните 40 години“, гласи съобщението, пише блиц.

Целта на полета, по информация на НАСА, бе необходимостта да се изпита изцяло работата на всичките системи на Orion в реални условия. На първо място разработчиците определиха влиянието на радиацията и високите температури върху работата на компютрите.

„Международната космическа станция, например, не е изложена до такава степен, на каквато са изложени корабите при полет до Луната. Големият проблем са компютрите. Това са много бързи процесори, но те са уязвими на радиация“, каза ученият Марк Гейер преди изстрелването. 
https://www.youtube.com/watch?v=bl_Ig_zvqEI
Orion излетя от повърхността на Земята на 5 декември в 07:05 часа по северноамериканско време. Обикаляйки Земята два пъти, той достигна максимална височина от 3600 мили. 

Учените планират да изпратят Orion на Марс през 2021 година. Очаква се, че натоварването на Червената планета ще бъде значително по-голямо, отколкото при изпитанията в земни условия, а преди пътуването работата на механизмите трябва да бъде изпитана. Именно за това на кораба специалистите са монтирали 1200 сензора за вибрации, радиация, температура и други параметри. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
в оригиналната статия се казва ,че се е приводнил ,а не паднал.......използвана е думата "сплашдаун"....падат метеоритите ,а космическите модули се приземяват или приводнявят.......в случая имаме отваряне на парашути ,които намаляват скоростта на апарата от 300 мили в час ,на около 20 м/ч за около 5 минути......наса приводнява техните апарати ,докато руснаците приземяват......

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама