Костадин Паскалев: Оставката на правителството е единственият почтен вариант след "Апартаментгейт"

08.04.2019 / 14:01 8

Снимка Булфото, архив

"Oставката на правителството е единственият почтен вариант след скандала "Апартаментгейт". Това е мнението на бившия вицепремиер и министър на регионалното развитие Костадин Паскалев. "Бойко Борисов е поставен в изключително тежка ситуация и практически ще му се наложи да понесе отговорността за собствените си действия", каза той в интервю за bTV.

По думите му поведението на Цветан Цветанов е нагло. "Не може един човек на такова високо място в държавата да реализира материален интерес по недопустим и безпардонен начин и след това да ни представя новите европейски слогани на ГЕРБ", отбеляза Паскалев. "Имаме представители на законодателната и на изпълнителната власт, които са се облагодетелствали, имаме представители на правоохранителните органи, които са се облагодетелствали.

Как ви се струва това днес една община в столицата да проверява изграждането на една сграда, която през 2012 г. е констатирано, че има незаконно строителство", попита той. "Тези хора на база на високото си служебно положение очевидно са получили преференции. Тези преференции на български език се наричат корупция", подчерта Паскалев. "Имаме интереси, които връзват политически субекти, администрация и бизнес. Името за тази връзка е олигархия", категоричен беше бившият регионален министър.

Той отбеляза, че премиерът Бойко Борисов няма правомощията да спира строителството на сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". "Това е някаква форма на управление с декрети, което е абсурдно. Ние губим демократичния характер на държавата си с това поведение на управляващите", заяви той. "Когато има такъв обект, това означава, че главният архитект и съответната комисия за устройство на територията към Общинския съвет са запознати с тази история. Строителството е съгласувано с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което означава, че към даден момент очевидно е имало строителни книжа.

Кой е бил главен архитект тогава, кои са били членовете на комисията? Кой е бил кмет, не е ли бил сегашният премиер кмет, когато е издадено това строително разрешение", попита Паскалев. Според него трябва да се направи обстойна проверка на ДНСК съвместно с регионалното министерство.

Паскалев определи новия правосъден министър Данаил Кирилов като задълбочен юрист, който обаче в последните години се е поставил в услуга на управляващата политическа партия ГЕРБ. По думите на Паскалев поведението на Кирилов от един момент нататък се е превърнало в слугинаж. По повод евролистата на БСП Паскалев коментира, че силният ход на лидера Корнелия Нинова е да предложи листа на 14 април, в която присъства Сергей Станишев. Според Паскалев БСП ще спечели евроизборите.
 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
3
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2212 | Одобрение: 722
Дивак не съм на мнение, че сегашните са стока и заслужават да останат на власт. В случая ме дразни арогантността и лицемерието на левицата как искат да се докопат до властта с о*раните си гащи. Като се знаеш поне си трай. НО!!! е ясно, че едните са лицемерни и няма да я сдадат, а другите се лицемерни и отдаде ли им се шанс ще я лапнат като топъл хляб (справка Орешарски).
6
5
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2212 | Одобрение: 722
Добре де подава си това правителство оставката заради безбройните придобити евтини апартаменти и тогава какво става? Идват на власт опонентите им от БСП със същите евтини апартаменти. Видяхме от медиите и, че Нинова, Радев, Йончева и още една тумба червена номенклатура са на абсолютно същото дередже и със същите евтини имоти. Колко трябва да си нагъл да искаш нечия оставка по при положение, че ти не си по различен от него.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама