Костадинов: Български учители са заплашвани, за да бъдат накарани да отричат турското робство

10.05.2019 / 14:10 5

Представители на партия "Възраждане", начело със своя председател Костадин Костадинов поискаха обяснение от министъра на образованието Красимир Вълчев, заради недоволство от новите учебни програми по история, пише "Актуално".Лидерът на "Възраждане" алармира, че на семинари през годината, организирани от МОН,  са били поканени учители, които са обучавани по новите методи, които включват отричане на турското робство.

По думите на Костадинов, те предвиждат една цялостна преоценка на българската история, в която нямало турско робство и хората доброволно са си давали децата на еничари.

Твърдяло се още, че по този начин хората са искали да осигурят социален просперитет на децата си или че "имали по 6-7 момчета и с едно повече или по-малко, все тая".

Имало и заплахи към учителите, които преподават, че е имало турско робство. Затова от "Възраждане" искат среща с просветния министър Красимир Вълчев дали това е политика на министерството или самосиндикални действия на обучителите, които са присъствали на обучителни семинари.

От "Възраждане" изпратили писмо до МОН миналата седмица, но не получили отговор. По думите на Костадин Костадинов министрите се чувстват като полубогове и богоизбрани.

Той припомни, че от партията са изпратили подобно писмо до Министерство на външните работи и получили отговор, като през следващата седмица ще имат среща и с Външно министерство.

От "Възраждане" изчакаха министър Вълчев, който участваше в церемонията по избор на учител №1, за да търсят обяснение за действията на МОН.

В кратък разговор с Костадин Костадинов, министърът заяви, че в момента няма време да разговаря, но е съгласен на среща с представители на "Възраждане" през следващата седмица.

Симпатизантите на партията носеха плакати "МОН, за кого работите" и "Съд, оставка, затвор".

"Никой не трябва да пипа нашата история, никой!", настоя Костадин Костадинов и допълни, че гаврата с българската история е абсолютно недопустима и трябва да се криминализира."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
8
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2212 | Одобрение: 722
А какви ли пък новини може да очакваме от коалицията Копейкин - СССР? Далеч съм от мисълта да защитавам ГЕБР и ДПС, но и Копейкин не е по стока от тях.
19
5
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 32520 | Одобрение: 11055
какво друго да очакваме от колалицията герб дпс

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама